Skomakarlåda med potatisstomp

5
2
Skomakarlåda med potatisstomp

Husmansrätten med det knasiga namnet. Skomakarlåda bygger alltså på att stekt biff serveras tillsammans med en portion potatisstomp, välstekt bacon och strimlad purjolök. Persilja gör skomakarlådan komplett!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019

Skomakarlåda med potatisstomp

Ingredienser

4 portioner

Potatisstomp

1 kg fast potatis
1 gul lök
100 g smör
1/2 dl finhackad persilja
3/4 tsk salt
1 krm vitpeppar

Skomakarlåda

70 g bacon
1 schalottenlök
1/2 vitlöksklyfta
1 liten purjolök
6 msk smör
2 tsk strösocker
1 msk rödvinsvinäger
1/2 dl rödvin
2 dl kalvbuljong
4 skivor biff (à 120 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfrit matfett.

Gör så här

Tips

Buljongen kan bytas ut mot 2 dl vatten och 1/2 msk konc kalvfond.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Mats

2022-02-22

Toppen !!!!!

Gunilla

2020-05-11

Mycket gott!

Näringsvärde per portion

Energi 3331 KJ / 798 kCal
Fett 49 g
Salt 2.65 g
Kolhydrater 49 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden