Skomakarlåda med potatisstomp
Husmansrätten med det knasiga namnet. Skomakarlåda bygger alltså på att stekt biff serveras tillsammans med en portion potatisstomp, välstekt bacon och strimlad purjolök. Persilja gör skomakarlådan komplett!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019
Ingredienser
4 portioner
Potatisstomp
1 kg fast potatis
1 gul lök
100 g smör
1/2 dl finhackad persilja
3/4 tsk salt
1 krm vitpeppar
Skomakarlåda
70 g bacon
1 schalottenlök
1/2 vitlöksklyfta
1 liten purjolök
6 msk smör
2 tsk strösocker
1 msk rödvinsvinäger
1/2 dl rödvin
2 dl kalvbuljong
4 skivor biff (à 120 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3331 KJ / 798 kCal
Fett49 g
Salt2.65 g
Kolhydrater49 g
Protein35 g
Kommentarer
Toppen !!!!!
Mats
2022-02-22Mycket gott!
Gunilla
2020-05-11