Kokt kalv i dill

6
1
Kokt kalv i dill

Kalv i dillsås är en husmansklassiker som känns ständigt aktuell. Kalvkött, morötter och lök kokas mjuka i en krämig sås som får smak av dill, citron och lagerblad. Kalvgrytan serveras tillsammans med kokt potatis. Dillkött när det är som bäst.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019

Kokt kalv i dill

Ingredienser

4 portioner
ca 800 g
kalvbog eller kalvhögrev
2
gula lökar
200 g
morötter
1 1/2 tsk
salt
1 1/2 msk
ättiksprit (12%)
1 msk
färskpressad citronjuice
1 msk
strösocker
1/2 msk
dillfrön
1
lagerblad
1 dl
vispgrädde
1 dl
hackad färsk dill
1 msk
majsstärkelse

Till servering

kokt potatis

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Birgitta

2019-12-31

Kan någon förklara varför man ska koka upp det och slå bort vattnet? Har gjort dillkött många gånger i mitt liv men aldrig gjort så!?? 🤔

Redaktionen ICAse

2020-01-02

Hej Birgitta! Det gör man för att blanchera köttet. Man gör ofta det då vattnet blir grumligt och skummigt när man kokat kött. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2170 KJ / 518 kCal
Fett 16 g
Salt 2.95 g
Kolhydrater 45 g
Protein 45 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept