Kalv i dillsås är en husmansklassiker som känns ständigt aktuell. Kalvkött, morötter och lök kokas mjuka i en krämig sås som får smak av dill, citron och lagerblad. Kalvgrytan serveras tillsammans med kokt potatis. Dillkött när det är som bäst.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Har aldrig slagit bort kokspadet utan skummar och får klar fin buljong.Har lagat mat i över 70 år utan problem.
Marie-louise
2022-11-23Kan någon förklara varför man ska koka upp det och slå bort vattnet? Har gjort dillkött många gånger i mitt liv men aldrig gjort så!?? 🤔
Birgitta
2019-12-31Hej Birgitta! Det gör man för att blanchera köttet. Man gör ofta det då vattnet blir grumligt och skummigt när man kokat kött. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2020-01-02