Kokt kalv i dill
Kalv i dillsås är en husmansklassiker som känns ständigt aktuell. Kalvkött, morötter och lök kokas mjuka i en krämig sås som får smak av dill, citron och lagerblad. Kalvgrytan serveras tillsammans med kokt potatis. Dillkött när det är som bäst.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019
Ingredienser
4 portioner
ca 800 g kalvbog eller kalvhögrev
2 gula lökar
200 g morötter
1 1/2 tsk salt
1 1/2 msk ättiksprit (12%)
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk strösocker
1/2 msk dillfrön
1 lagerblad
1 dl vispgrädde
1 dl hackad färsk dill
1 msk majsstärkelse
Till servering
kokt potatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2170 KJ / 518 kCal
Fett16 g
Salt2.95 g
Kolhydrater45 g
Protein45 g
Kommentarer
Har aldrig slagit bort kokspadet utan skummar och får klar fin buljong.Har lagat mat i över 70 år utan problem.
Marie-louise
2022-11-23Kan någon förklara varför man ska koka upp det och slå bort vattnet? Har gjort dillkött många gånger i mitt liv men aldrig gjort så!?? 🤔
Birgitta
2019-12-31Hej Birgitta! Det gör man för att blanchera köttet. Man gör ofta det då vattnet blir grumligt och skummigt när man kokat kött. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2020-01-02