Ugnsbakad torsk med äggsås

78
11
Ugnsbakad torsk med äggsås

Torsk med äggsås är en riktig husmansklassiker! Torskfilén tillagas i ugn tills den blir saftig. Torsken får sällskap av äggsås smaksatt med citron och persilja.

Samarbete med:

Ugnsbakad torsk med äggsås

Ingredienser

4 portioner
500 g torsk (gärna ryggfilé)
1 l vatten
1/2 dl salt
2 msk hackad dill
25 g smör

Äggsås

25 g smör
2 msk vetemjöl
2 1/2 dl vispgrädde
2 dl mjölk (3%)
1 tsk finrivet citronskal
1/2 tsk salt
2 krm vitpeppar
3 hårdkokta ägg
2 dl hackad persilja

Till servering

kokt potatis

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot majsstärkelse att reda såsen med.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

78

Kommentarer

Catherine

2022-03-29

Läste kommentarer och gjorde som andra med termometer i fisken. La också i en skvätt fiskfond i såsen, blev utsökt!

Viveka

2022-03-18

Supergott recept. Har nu njutit av detta som fredagsmiddag. Hade torskrygg, den fick vara 20 minuter i ugnen. Kommer att bjuda mina vänner på detta. Mvh Viveka

Peter

2021-09-01

Detta var otroligt gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2636 KJ / 630 kCal
Fett 38 g
Salt 3.1 g
Kolhydrater 39 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden