Ugnsbakad torsk med äggsås
Torsk med äggsås är en riktig husmansklassiker! Torskfilén tillagas i ugn tills den blir saftig. Torsken får sällskap av äggsås smaksatt med citron och persilja.
Samarbete med:
Royal Greenland
Ingredienser
4 portioner
500 g torsk (gärna ryggfilé)
1 l vatten
1/2 dl salt
2 msk hackad dill
25 g smör
Äggsås
25 g smör
2 msk vetemjöl
2 1/2 dl vispgrädde
2 dl mjölk (3%)
1 tsk finrivet citronskal
1/2 tsk salt
2 krm vitpeppar
3 hårdkokta ägg
2 dl hackad persilja
Till servering
kokt potatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2636 KJ / 630 kCal
Fett38 g
Salt3.1 g
Kolhydrater39 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! Men som tidigare kommentarer så hade jag ca 1 msk vatten i ugnsformen ist för 0.5 dl. Jag använde Skeitorsk.
Sara
2024-04-22Skulle rekommendera att man inte häller över såsen på fisken utan servera den bredvid. Smaken är annars jättegod och lätt att laga fisken i ugnen.
Elin
2022-09-05Torsken släppte en hel del vätska plus 0,5 dl som det var i receptet. Jag hällde över den vattniga torsken såsen, så som det står i receptet och det blev som soppa med äggbitar i. Ingen torskmiddag den dagen för oss. Tråkigt mat blev det med tanke på höga matpriser nuförtiden.
Lidia
2022-09-01