Är havregrynsgröt den ultimata frukosten? Gröt är ju näringsrikt, snabblagat och klimatschysst - alltså en riktigt svårslagen kombination. Dessutom är det gott! Här är våra godaste recept på havregrynsgröt.

Artikel i samarbete med Axa
Tips! Fler jättegoda grötrecept hittar du här!

 • Steel cut havregryn med äpple och kanel

  Låt lättstekta äppelskivor, kanel och en skvätt lönnsirap toppa frukostgröten. Steel cut havre är det senaste på gröthyllan och ger gröten ett helt nytt ansikte! Testa själv.

  Steel cut havregryn med äpple och kanel

 • Overnight oats med hallon

  En snabblagad gröt men underbar smak av hallon – vem skulle kunna tacka nej till det? Superenkelt att förbereda kvällen innan. Toppa med hackade hasselnötter och eventuellt lite hallonpulver innan servering.

  Overnight oats med hallon

 • Havregrynsgröt med blåbärsmjölk

  Starta dagen med en klassisk grötfrukost och låt gröten vila i ett hav av blå mjölk. Mixa in blåbär i kall mjölk så får den en bärig smak och dessutom ett vackert utseende. Toppa med bär i matchande färg.

  Havregrynsgröt med blåbärsmjölk

 • Steel cut overnight oats

  Overnight oats är här för att stanna, och med steel cut havre blir den extra smarrig. Havrekornen får dra sig tillsammans med yoghurt, mandelmjölk och övriga ingredienser över natten. På morgonen är gröten färdig att toppas med favoritbär och nötter. Gott och enkelt!

  Steel cut overnight oats

 • Overnight oats med fyra sorters topping

  Overnight oats, havregrynsgröt som inte behöver kokas upp. Istället får havren dra åt sig alla ingredienser i kylskåpet över natten. Riktigt gott och väldigt praktiskt för dig som vill ha något snabbt, mättande och näringsrikt på morgonen. Vi har förslag på fyra olika smaksättningar och toppings – vilken blir din favorit?

  Overnight oats med fyra sorters topping

 • Chokladgröt lagad i ugnen

  Vill du imponera på familjen slänger du ihop en chokladkaka till frukost. Okej, det är kanske inte en chokladkaka men inte så långt ifrån. Ägg, kakao, havregryn, mjölk, bakpulver och banan blandas och bakas i ugnen i 175 grader i en halvtimme. Toppa med hallon och hasselnötter.

  Chokladgröt lagad i ugnen