Hemligheten bakom en riktigt god och krämig gröt stavas steel cut oats och här bjuder vi inte bara på inspiration och tips, utan också på tre recept med steel cut oats. Toppa gröten med dina favoriter bland bär, frukt och nötter och njut!
Att havren är ”steel cut” innebär att havrekärnorna klipps istället för att valsas, vilket vi oftast är vana vid när vi köper havregryn. Klippt havre gör gröten grövre och fylligare och ger ett gott tuggmotstånd.
Låt det ta lite tid att göra gröt. Alla vet att det går snabbt att slänga ihop en gröt, men låter du den sätta sig en stund, tillsätter mer vätska och väntar lite till så får du en ÄNNU godare gröt! Labba gärna med olika topping, som här med lättstekta äppelskivor, kanel och lönnsirap. Mums!
När man lagar overnight oats, alltså kall gröt, med steel cut blir den lite "tuggigare" än den man gör med traditionellt havre. Var beredd på lite extra tuggmotstånd. Supergott!