Gröt med jordnötssmör, banan och kokos

52
2
Gröt med jordnötssmör, banan och kokos

Grym gröt som kan bli precis hur matig som helst – det väljer du! Den som vill boosta extra knäcker ner ett ägg när gröten precis kokat klart. Och toppar med en klick kvarg. Grunden är en klassisk havregrynsgröt, svårt att tro när du smakar resultatet.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Gröt med jordnötssmör, banan och kokos

Ingredienser

1 portioner
1 dl
havregryn, rårisflingor eller andra gryn
-
salt
1 msk
hela linfrön
1 msk
osötat jordnötssmör (gärna crunchy)

Topping

banan
kokos
kanel
jordgubbar
ev mandeldryck

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg om lämpligt tillbehör väljs.
Gör glutenfri: byt ut havregryn mot ren havre, alternativt välj bovete-, hirs- eller quinoaflingor.

Gör så här

Näringsberäkningen är utan tillbehör.

Vad tyckte du om receptet?

52

Kommentarer

Sten

2020-10-13

Gott för att vara gröt! :)

Caroline

2018-08-17

Supersmarrigt med jordnötssmör i gröten! Den fick en djupare smak och blev dessutom ännu lite mer mättande. Med banan till så blir den så mättande att man knappt orkar äta mer än hälften.

Näringsvärde per portion

Energi 1175 KJ / 281 kCal
Fett 15 g
Salt 2 g
Kolhydrater 23 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept