Gröt med jordnötssmör, banan och kokos
Grym gröt som kan bli precis hur matig som helst – det väljer du! Den som vill boosta extra knäcker ner ett ägg när gröten precis kokat klart. Och toppar med en klick kvarg. Grunden är en klassisk havregrynsgröt, svårt att tro när du smakar resultatet.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016
Ingredienser
1 portion
1 dl havregryn, rårisflingor eller andra gryn
salt
1 msk hela linfrön
1 msk osötat jordnötssmör (gärna crunchy)
Topping
banan
kokos
kanel
jordgubbar
ev mandeldryck eller havredryck
Gör så här
Näringsberäkningen är utan tillbehör.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1175 KJ / 281 kCal
Fett15 g
Salt2 g
Kolhydrater23 g
Protein10 g
Kommentarer
Tillagade på krossat bovete och bytte ut banan mot ett halvt äpple. Till: osötad kokosdryck. Jädrans gott, nyttigt och härligt mättande. Rekommenderas varmt!
Malin
2021-07-25Gott för att vara gröt! :)
Sten
2020-10-13Supersmarrigt med jordnötssmör i gröten! Den fick en djupare smak och blev dessutom ännu lite mer mättande. Med banan till så blir den så mättande att man knappt orkar äta mer än hälften.
Caroline
2018-08-17