Hoppa till sidans innehåll

Efter salta kräftor och ostpajer smakar det extra gott med något sött att sätta tänderna i. Här har vi samlat efterrätterna som passar utmärkt att servera efter kräftskivan!

Tips: Här hittar du fler goda efterrätter till kräftskivan!

  • Baskisk cheesecake

    Baskisk cheesecake

    Prova en spansk variant på cheesecake! Den omåttligt populära baskiska ostkakan kännetecknas av sin karaktäriska brända yta med karamelliga toner och en saftig mitt. Servera gärna med vispad grädde och bär.

    - Baskisk cheesecake

    Spara

  • Grillad persika med pistagehonung och vaniljglass

    Grillad persika med pistagehonung och vaniljglass

    Avsluta middagen med en enkel och smarrig dessert med smak av sommar. Grilla persika tills den fått färg och mjuknat, ringla över pistagehonung och toppa med en klick vaniljglass.

    - Grillad persika med pistagehonung och vaniljglass

    Spara

  • Plommonpaj med mandel

    Plommonpaj med mandel

    Låt plommonen ta ut sin rätt i denna krämiga plommonpaj med mandel som är en fröjd för både ögat och smaklökarna. Dekorera kakan med florsocker, servera med lättvispad grädde och njut!

    - Plommonpaj med mandel

    Spara

  • Morotsglass med kanel

    Morotsglass med kanel

    Glass med smak av morot? Ja, du läste rätt! Tillsammans med färskost, ingefära och kanel får du en ny variant av favoriten morotskaka i glassformat som svalkar gott en varm sommardag.

    - Morotsglass med kanel

    Spara

  • Finsk blåbärspaj

    Finsk blåbärspaj

    Bjud på äkta finsk blåbärspaj till kaffet! Den finska varianten av blåbärspaj är en blandning mellan paj och cheesecake där pajskalet fylls med gräddfil, socker och blåbär vilket gör pajen krämig och sötsyrlig. Servera gärna med vaniljsås eller en kula vaniljglass.

    - Finsk blåbärspaj

    Spara

  • Äppelkladdkaka med kanelfrosting

    Äppelkladdkaka med kanelfrosting

    Älskar du också kladdkaka? Missa då inte vår äppelkladdkaka! Rivet äpple, vit choklad, citron och kanel ger smak till denna ljuvligt saftiga kaka som toppas med en krämig kanelfrosting.

    - Äppelkladdkaka med kanelfrosting

    Spara

  • Sabayonne

    Sabayonne

    Sabayon, sabayonne eller zabaglione, denna dessert har många olika stavningar och är älskad på lika många vis. I detta recept förvandlar du ägg, socker och äppelcider till en härlig kräm och serverar med färska bär.

    - Sabayonne

    Spara

  • Enkel blåbärsglass

    Enkel blåbärsglass

    En enkel blåbärsglass utan glassmaskin som du gör på endast tre ingredienser; vispgrädde, kondenserad mjölk – ja, och blåbär så klart. Den hemmagjorda blåbärsglassen är god som den är i all enkelhet, eller så bjuder du den i våffelstrutar med ett knaprigt strössel.

    - Enkel blåbärsglass

    Spara

  • Snabb äppelkaka i glas

    Snabb äppelkaka i glas

    En snabb variant av äppelkaka gör du genom att smörsteka äpple med socker och kanel, och servera i glas med vaniljgrädde och kaksmulor. Snabbt, lyxigt och magiskt gott!

    - Snabb äppelkaka i glas

    Spara