Toscafrukt
Knäckig tosca av smör, socker och mandel lyfter vilken frukt som helst till nya höjder! Toppa persika, päron, plommon eller äpple med den söta toscasmeten och baka i ugn tills smeten är karamelliserad och knaprig, servera med glass eller grädde.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2024
Ingredienser
6 portioner
6 frukter (t ex päron , äpple , plommon och persika)
50 g rumstempererat smör (+ extra till formen)
1 1/2 dl mandelspån
1 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
2 msk majsstärkelse
1/2 krm salt
Till servering
glass eller vispgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1193 KJ / 286 kCal
Fett13 g
Salt0.6 g
Kolhydrater37 g
Protein3 g
Kommentarer
Godis
Ester ulrika
2024-09-25Snabbt och enkelt att göra. Gjorde med päron och lite vaniljglass till. Det blev toppen, men just päron bör man skala. Jag gjorde inte det och det smakade märkligt, men gick ju bra att göra i efterhand 😊
Anna
2024-08-26