Toscafrukt

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
2
Toscafrukt

Knäckig tosca av smör, socker och mandel lyfter vilken frukt som helst till nya höjder! Toppa persika, päron, plommon eller äpple med den söta toscasmeten och baka i ugn tills smeten är karamelliserad och knaprig, servera med glass eller grädde.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2024

Toscafrukt

Ingredienser

6 portioner
6 frukter (t ex päron , äpple , plommon och persika)
50 g rumstempererat smör (+ extra till formen)
1 1/2 dl mandelspån
1 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
2 msk majsstärkelse
1/2 krm salt

Till servering

glass eller vispgrädde

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Godis

Ester ulrika

2024-09-25

Snabbt och enkelt att göra. Gjorde med päron och lite vaniljglass till. Det blev toppen, men just päron bör man skala. Jag gjorde inte det och det smakade märkligt, men gick ju bra att göra i efterhand 😊

Anna

2024-08-26

Näringsvärde per portion

Energi1193 KJ / 286 kCal
Fett13 g
Salt0.6 g
Kolhydrater37 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Den godaste fruktpajen
Betyg 3.7 av 5.
59 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Exotiska fruktstrutar med vanilj och Fruktsmoothie
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nektarinkaka upside down
Betyg 4.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Äppelflarn med mandel och rosmarinhonung
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marinerade persikor
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade stenfrukter med honung och pistagenötter
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga