Bjud på äkta finsk blåbärspaj till kaffet! Den finska varianten av blåbärspaj är en blandning mellan paj och cheesecake där pajskalet fylls med gräddfil, socker och blåbär vilket gör pajen krämig och sötsyrlig. Servera gärna med vaniljsås eller en kula vaniljglass.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, gräddfil och vaniljsås- eller glass.
Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag och på 6 port.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Smakade tyvärr inte blåbär,eller något annat heller. Ingen syrlig smak som flera skriver om. Om jag ger receptet en chans till blir det med bara vetemjöl,lite mer blåbär och mer socker i botten.
Lena
2022-10-08Numera en favorit (sökte ett liknande recept fast med créme fraîches) Körde i ugn på eftervärme en timme efter ordinarie gräddnings tid 40 min. Den blev perfekt 👌🏻Lagom ”söt” då jag är mera för syrligt, så gräddfilen är klockren 👍🏻
Nina
2022-09-01Helt värdelöst recept. Precis som tidigare kommentarer, min paj är helt kladdig i mitten trots 50 min i ugn. Tråkigt...rekommenderas ej!
Juan
2022-04-14