Finsk blåbärspaj

16
4
Finsk blåbärspaj

Bjud på äkta finsk blåbärspaj till kaffet! Den finska varianten av blåbärspaj är en blandning mellan paj och cheesecake där pajskalet fylls med gräddfil, socker och blåbär vilket gör pajen krämig och sötsyrlig. Servera gärna med vaniljsås eller en kula vaniljglass.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Finsk blåbärspaj

Ingredienser

6-8 bitar

Botten

100 g
rumsvarmt smör (+ extra till formen)
1 dl
strösocker
1
ägg
2 dl
vetemjöl
1 dl
grahamsmjöl
1 tsk
bakpulver

Fyllning

1
ägg
1/2 dl
strösocker
1 tsk
vaniljsocker
2 dl
gräddfil
4 dl
blåbär

Till servering

vaniljsås eller vaniljglass

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, gräddfil och vaniljsås- eller glass.

Gör så här

Tips

Har du frysta blåbär blanda dem med 2 tsk potatismjöl (för 6-8 bitar).

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Evelyn

2021-07-16

Har precis ställt den i ugnen men blev något osäker då bilden inte stämmer överens med receptet: det står blåbär först, smet ovanpå men på bilden ser det ut som oanvänt, smet först, blåbär sedan.

Redaktionen ICAse

2021-07-16

Hej Evelyn! Tack för din kommentar! Ja, bilden stämmer, vi har bakat pajen på bilden enligt receptet. När pajen blir färdiggräddad så "flyter" blåbären upp lite mer och smeten syns inte lika mycket som innan pajen gräddas. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Anette

2021-07-05

Behöver frysta blåbär tinas innan eller kan de användas direkt från frysen?

Redaktionen ICAse

2021-07-07

Hej Anette! Det går bra att använda frysta blåbär utan att tina dem men blanda då blåbären med 2 tsk potatismjöl. Lycka till. Hälsningar Ulrika

Birgitta

2021-07-02

Jag gjorde den på midsommarafton. Lite finskt tema i år då min finska pappa gått bort och så gärna velat vara i livet och njuta av sommaren. Pajen var jättegod. Alla sa det. Jag gör den igen denna helg.

Testa liknande recept