Finsk blåbärspaj

37
7
Finsk blåbärspaj

Bjud på äkta finsk blåbärspaj till kaffet! Den finska varianten av blåbärspaj är en blandning mellan paj och cheesecake där pajskalet fylls med gräddfil, socker och blåbär vilket gör pajen krämig och sötsyrlig. Servera gärna med vaniljsås eller en kula vaniljglass.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Finsk blåbärspaj

Ingredienser

6-8 bitar

Botten

100 g rumsvarmt smör (+ extra till formen)
1 dl strösocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning

1 ägg
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl gräddfil
4 dl blåbär

Till servering

vaniljsås eller vaniljglass

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, gräddfil och vaniljsås- eller glass.

Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag och på 6 port.

Gör så här

Tips

Har du frysta blåbär blanda dem med 2 tsk potatismjöl (för 6-8 bitar).

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Juan

2022-04-14

Helt värdelöst recept. Precis som tidigare kommentarer, min paj är helt kladdig i mitten trots 50 min i ugn. Tråkigt...rekommenderas ej!

Sandra

2022-04-11

Helen: Lägger folie över kanterna om de är mörka kanske?! 🤔

Helen

2021-08-28

Hej Nu har pajen varit inne 40 minuter och den är alldeles kladdig i mitten . Ser ut som den gräddas utifrån kanterna och in mot mitten. Vad gör jag nu? Den är som färdig på kanterna

Näringsvärde per portion

Energi 1701 KJ / 407 kCal
Fett 20 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 48 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Pizookie
Chokladmuffins
Blåbärsbullar
Polka sandwich
Madeleinekaka
Citronmuffins