Äppelkladdkaka med kanelfrosting

39
15
Äppelkladdkaka med kanelfrosting

Älskar du också kladdkaka? Missa då inte vår äppelkladdkaka! Rivet äpple, vit choklad, citron och kanel ger smak till denna ljuvligt saftiga kaka som toppas med en krämig kanelfrosting.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019

Äppelkladdkaka med kanelfrosting

Ingredienser

10-12
100 g
smör (+ extra till formen)
100 g
hackad vit choklad
2 dl
strösocker
1.5 dl
vetemjöl
1 krm
flingsalt
0.5 tsk
malen kanel
2
ägg
0.5 tsk
finrivet citronskal
3 dl
rivet äpple
-
riven kokos (till formen)

Kanelfrosting

300 g
färskost
0.75 dl
florsocker
1 dl
vispgrädde
0.5 tsk
malen kanel
ca 5
äppelchips
1 dl
hackade hasselnötter

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, vit choklad, färskost och grädde.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

39

Kommentarer

Sandra

12/4/2020

Rysligt dåligt enligt mig tyvärr.

Anne

10/7/2020

Succé!! Har sällan ätit någon godare äppelkaka! Kan varmt rekommenderas!

Emma karin

4/23/2020

Mmmmmmums vad god den blev! Längesen jag åt nåt så gott men ändå så enkel😋

Näringsvärde per portion

Energi 2003 KJ / 479 kCal
Fett 32 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 41 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept