Äppelkladdkaka med kanelfrosting
Älskar du också kladdkaka? Missa då inte vår äppelkladdkaka! Rivet äpple, vit choklad, citron och kanel ger smak till denna ljuvligt saftiga kaka som toppas med en krämig kanelfrosting.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019
Ingredienser
10-12 portioner
100 g smör (+ extra till formen)
100 g hackad vit choklad
2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 krm flingsalt
1/2 tsk malen kanel
2 ägg
1/2 tsk finrivet citronskal
3 dl rivet äpple
riven kokos (till formen)
Kanelfrosting
300 g färskost
3/4 dl florsocker
1 dl vispgrädde
1/2 tsk malen kanel
ca 5 äppelchips
1 dl hackade hasselnötter
För alla
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, vit choklad, färskost och grädde.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2003 KJ / 479 kCal
Fett32 g
Salt0.5 g
Kolhydrater41 g
Protein6 g
Kommentarer
Jättegod blev så nöjd tog 2dl mjöl och varmluft 20 min blev perfekt. Gjort den flera gånger och den är populär bland gästerna.
Therése
2023-09-27Hur lång tid innan kan man lägga på frostingen innan servering?
Lowisa
2023-08-03Hej! Varför skriver ni att det ska vara flingsalt? Eftersom det bara är ett kryddmått kan det knappast vara meningen att det ska ge ”flingsaltseffekt” med saltkristaller som man märker när man äter. Då borde det ju gå precis lika bra med vanligt salt.
Anette
2022-08-20Hej Anette! Vi provbakade kakan med flingsalt som ger lite mer saltkristaller och därför står det flingsalt i receptet men som du skriver så går lika bra med vanligt salt också. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-11-04