Älskar du också kladdkaka? Missa då inte vår äppelkladdkaka! Rivet äpple, vit choklad, citron och kanel ger smak till denna ljuvligt saftiga kaka som toppas med en krämig kanelfrosting.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, vit choklad, färskost och grädde.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej! Varför skriver ni att det ska vara flingsalt? Eftersom det bara är ett kryddmått kan det knappast vara meningen att det ska ge ”flingsaltseffekt” med saltkristaller som man märker när man äter. Då borde det ju gå precis lika bra med vanligt salt.
Anette
2022-08-20Hej Anette! Vi provbakade kakan med flingsalt som ger lite mer saltkristaller och därför står det flingsalt i receptet men som du skriver så går lika bra med vanligt salt också. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-11-04En Helt Underar kaka. Den blev perfekt kladdig Gästerna och jag blev jätte nöjda.😋 Jag gjorde inte frostingen. Hade äppelgrädde och glass att ta till i stället. Kommer att göra den flera gånger... 👍
Gunilla
2022-04-07Tycker det blev för mycket frosting, kan det vara felskrivning? För la dessutom till extra florsocker, då jag tyckte den blev för "ostig". Nästa gång prövar jag samma recept men med ett packet färskost à 200 gram. Men annars är själva kakan god, kan säkert vara gott utan frosting och med en klick äppelgrädde i stället (vispgrädde blandat med äppelmos). 😋
Kristina
2021-03-03