Äppelkladdkaka med kanelfrosting
Älskar du också kladdkaka? Missa då inte vår äppelkladdkaka! Rivet äpple, vit choklad, citron och kanel ger smak till denna ljuvligt saftiga kaka som toppas med en krämig kanelfrosting.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019
Ingredienser
10-12 portioner
100 g smör (+ extra till formen)
100 g hackad vit choklad
2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 krm flingsalt
1/2 tsk malen kanel
2 ägg
1/2 tsk finrivet citronskal
3 dl rivet äpple
riven kokos (till formen)
Kanelfrosting
300 g färskost
3/4 dl florsocker
1 dl vispgrädde
1/2 tsk malen kanel
ca 5 äppelchips
1 dl hackade hasselnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2003 KJ / 479 kCal
Fett32 g
Salt0.5 g
Kolhydrater41 g
Protein6 g
Kommentarer
Jättegott! Tog också mer mjöl och ca 25 minuter i ugnen
Matilda
2024-08-16Ska det inte vara något bakpulver i smeten?
Per
2024-08-16Hej Per! I det här receptet är det inget bakpulver. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-08-16Jättegod blev så nöjd tog 2dl mjöl och varmluft 20 min blev perfekt. Gjort den flera gånger och den är populär bland gästerna.
Therése
2023-09-27