Äppelkladdkaka med kanelfrosting

42
16
Äppelkladdkaka med kanelfrosting

Älskar du också kladdkaka? Missa då inte vår äppelkladdkaka! Rivet äpple, vit choklad, citron och kanel ger smak till denna ljuvligt saftiga kaka som toppas med en krämig kanelfrosting.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019

Äppelkladdkaka med kanelfrosting

Ingredienser

10-12
100 g
smör (+ extra till formen)
100 g
hackad vit choklad
2 dl
strösocker
1 1/2 dl
vetemjöl
1 krm
flingsalt
1/2 tsk
malen kanel
2
ägg
1/2 tsk
finrivet citronskal
3 dl
rivet äpple
-
riven kokos (till formen)

Kanelfrosting

300 g
färskost
3/4 dl
florsocker
1 dl
vispgrädde
1/2 tsk
malen kanel
ca 5
äppelchips
1 dl
hackade hasselnötter

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, vit choklad, färskost och grädde.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

42

Kommentarer

Kristina

2021-03-03

Tycker det blev för mycket frosting, kan det vara felskrivning? För la dessutom till extra florsocker, då jag tyckte den blev för "ostig". Nästa gång prövar jag samma recept men med ett packet färskost à 200 gram. Men annars är själva kakan god, kan säkert vara gott utan frosting och med en klick äppelgrädde i stället (vispgrädde blandat med äppelmos). 😋

Sandra

2020-12-04

Rysligt dåligt enligt mig tyvärr.

Anne

2020-10-07

Succé!! Har sällan ätit någon godare äppelkaka! Kan varmt rekommenderas!

Näringsvärde per portion

Energi 2003 KJ / 479 kCal
Fett 32 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 41 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept