ÖVER 60 MIN | Medel

Äppelkladdkaka med kanelfrosting

Älskar du också kladdkaka? Missa då inte vår äppelkladdkaka! Rivet äpple, vit choklad, citron och kanel ger smak till denna ljuvligt saftiga kaka som toppas med en krämig kanelfrosting.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10-12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret och ta från värmen. Rör ner chokladen och rör tills den smält.
  3. Blanda ner socker, mjöl, salt och kanel. Vänd ner äggen, ett i taget. Rör ner citronskal och äpple.
  4. Smörj en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter (för 10-12 bitar), och bröa med kokos. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 15–20 min. Låt svalna helt.
  5. Kanelfrosting: Vispa färskost och florsocker fluffigt. Vispa ner grädden, lite i taget, och vispa till en fluffig frosting. Blanda ner kanel. Bred frostingen på den kalla kakan.
  6. Toppa med äppelchips, hasselnötter och kanel.

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, vit choklad, färskost och grädde.

Ingredienser

Portioner: 10-12
  • 100 g smör (+ extra till formen)
  • 100 g hackad vit choklad
  • 2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 krm flingsalt
  • 1/2 tsk malen kanel
  • 2 ägg
  • 1/2 tsk finrivet citronskal
  • 3 dl rivet äpple
  • riven kokos (till formen)
Kanelfrosting
  • 300 g färskost
  • 3/4 dl florsocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 tsk malen kanel
  • ca 5 äppelchips
  • 1 dl hackade hasselnötter

Näringsvärde
Per portion

Energi 2003 kJ / 479 kCal