Plommonpaj med mandel
Låt plommonen ta ut sin rätt i denna krämiga plommonpaj med mandel som är en fröjd för både ögat och smaklökarna. Dekorera kakan med florsocker, servera med lättvispad grädde och njut!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022
Ingredienser
8-10 bitar
200 g kallt smör
4 dl vetemjöl
3 msk florsocker
3 msk kallt vatten
Fyllning
300 g mandelmjöl (300 g motsvarar ca 6 dl)
3 finrivna bittermandlar
3 dl strösocker
3 ägg
250 g rumsvarmt smör
1 dl vetemjöl
5 plommon
Till servering
lättvispad grädde
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat på 8 bitar exkl serveringsförslag.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4004 KJ / 957 kCal
Fett69 g
Salt0.8 g
Kolhydrater69 g
Protein15 g
Kommentarer
Mäktig, men underbar!
Marie
2023-09-09Alldeles för mycket smör måste hag säga. Sen nästa gång kommer jag inte hara ha plommon på toppen, uran tänker att dela o lägga de inne i fyllningen för att alla ska kunna äta plommon
Nazanin
2022-11-06Fantastiskt god men mäktig Tog lite mindre smör i fyllningen o egna persikor Den blir lite lös men det gör inget
Elisabeth
2022-08-24