Låt plommonen ta ut sin rätt i denna krämiga plommonpaj med mandel som är en fröjd för både ögat och smaklökarna. Dekorera kakan med florsocker, servera med lättvispad grädde och njut!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat på 8 bitar exkl serveringsförslag.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Alldeles för mycket smör måste hag säga. Sen nästa gång kommer jag inte hara ha plommon på toppen, uran tänker att dela o lägga de inne i fyllningen för att alla ska kunna äta plommon
Nazanin
2022-11-06Fantastiskt god men mäktig Tog lite mindre smör i fyllningen o egna persikor Den blir lite lös men det gör inget
Elisabeth
2022-08-24Troligen för mycket smör blir mycket ”kladdig ” även med mycket lång gräddning?!
Stig
2022-08-19Hej Stig! Ursäkta sent svar. Pajen ska vara krämig och kladdig i mitten men om du tycker att pajen är för kladdig så kan du grädda den lite längre i ugnen. Hoppas att du vill testa baka pajen igen. Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-09-01