Björnbärskompott med svarta vinbär
Söta och saftiga björnbär gör sig fint i en kompott tillsammans med svarta vinbär! Smaken av vanilj, socker och citron gör kompotten komplett. Servera gärna björnbärskompotten i frukostyoghurten eller till gröten.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019
Ingredienser
ca 5 dl
1 vaniljstång
500 g björnbär
200 g svarta vinbär
1 dl råsocker
1 msk färskpressad citronjuice
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Gör så här
Tips
Varva gärna med yoghurt och müsli i ett glas till frukost, mellis eller som dessert.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi604 KJ / 145 kCal
Fett1 g
Salt0.01 g
Kolhydrater28 g
Protein1 g
Kommentarer