Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Enkel

Björnbärskompott med svarta vinbär

Söta och saftiga björnbär gör sig fint i en kompott tillsammans med svarta vinbär! Smaken av vanilj, socker och citron gör kompotten komplett. Servera gärna björnbärskompotten i frukostyoghurten eller till gröten.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 5 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela vaniljstången på  längden och skrapa ur fröna. Lägg stång och frön i en kastrull tillsammans med björnbär, svarta vinbär och socker. Koka upp och låt koka ca 15 minuter till en kompott.
  2. Ta från värmen och rör ner citronjuice.
  3. Låt svalna och förvara i en väl rengjord burk kylen. Låt vaniljstången ligga kvar i burken för mer smak.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Tips

Varva gärna med yoghurt och müsli i ett glas till frukost, mellis eller som dessert.

Ingredienser

Portioner: ca 5 dl
  • 1 vaniljstång
  • 500 g björnbär
  • 200 g svarta vinbär
  • 1 dl råsocker
  • 1 msk färskpressad citronjuice
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 604 kJ / 145 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer