Björnbärskompott med svarta vinbär
Söta och saftiga björnbär gör sig fint i en kompott tillsammans med svarta vinbär! Smaken av vanilj, socker och citron gör kompotten komplett. Servera gärna björnbärskompotten i frukostyoghurten eller till gröten.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019
Ingredienser
ca 5 dl
1 vaniljstång
500 g björnbär
200 g svarta vinbär
1 dl råsocker
1 msk färskpressad citronjuice
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi604 KJ / 145 kCal
Fett1 g
Salt0.01 g
Kolhydrater28 g
Protein1 g
Kommentarer
Vi tyckte tyvärr att citronsmaken bröt igenom för mycket, som en eftersmak. Så vi justerade med lite ljus sirap. Det är ju bären man vill känna smaken av. Nästa gång vet jag inte om jag ska ta i någon citronsaft alls.
Anne-marie
2024-10-12Hur lång hållbarhet är det på kompotten?
Linnéa
2024-08-10Hej Linnéa! Kompotten håller i 1-2 veckor i kylen. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-08-12