Baskisk cheesecake - basque cheesecake
Prova en spansk variant på cheesecake! Den omåttligt populära baskiska ostkakan kännetecknas av sin karaktäriska brända yta med karamelliga toner och en saftig mitt. Servera gärna din basque cheesecake med vispad grädde och rårörda björnbär.
Samarbete med:
Eriksberg
Ingredienser
10-12 bitar
600 g naturell färskost (av cream cheese typ)
2 dl strösocker
4 ägg
1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl vispgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat på 10 bitar.
Energi1797 KJ / 429 kCal
Fett34 g
Salt1.3 g
Kolhydrater22 g
Protein10 g
Kommentarer
Supergod smakade som förväntat. Drog ner på sockret. Gjorde rårörda röda vinbär till. Jättesmarrigt.
Johanna
2024-10-06God men blir inte hög som en baskisk cheesecake ska vara, blir grynig och lite tråkig.
Josefine
2024-04-06Lätt recept att följa men min kaka smakade mest äggkaka/äggröra. Vad kan jag ha gjort för fel?
Julia stella
2023-07-22