Morotsglass med kanel
Glass med smak av morot? Ja, du läste rätt! Tillsammans med färskost, ingefära och kanel får du en ny variant av favoriten morotskaka i glassformat som svalkar gott en varm sommardag.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022
Ingredienser
6 portioner
25 g smör
1 dl farinsocker
2 dl finrivna morötter (2 dl finrivna morötter motsvarar ca 2 små morötter)
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl vispgrädde
250 g färskost
2 krm vaniljpulver
1 burk sötad kondenserad mjölk (à ca 400 g)
Serveringsförslag
glasstrutar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan glasstrutar till servering.
Energi2470 KJ / 590 kCal
Fett37 g
Salt1 g
Kolhydrater5 g
Protein9 g
Kommentarer
Kan du göra dena glass utan socker?..
Inger
2022-08-24Gjorde glassen igår och äter just min första skål, och det är sååå gooott!! Hade inget vaniljpulver så bytte mot det dubbla i vaniljsocker, annars samma. Ska definitivt göra morotskaksglass fler gånger. ^_^
Kajsa
2022-07-02Har precis ställt in glassen i frysen och det verkar väldigt lovande. Otroligt god smak (provsmakade så klart innan den åkte in i frysen . Däremot så stelnade inte min sockerblandning. Den blev bara mjuk och gick inte att smula ner i glassen. Det blev stora bitar. Vad gjorde jag för fel där?
Annica
2022-06-29Hej Annica! Vad kul att höra att du tyckte smeten smakade gott redan innan du hade fryst in den. 😊 Du har inte gjort något fel, blandningen blir mjuk och seg och du ska göra så små smulor/bitar av den som du kan (och vill). Hoppas att du gillar den färdiga glassen också! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-06-30