Morotsglass med kanel | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Morotsglass med kanel

Den här morotsglassen får en fin färg av morötterna. En krämig supersmaskig glass med härlig kanel i smaken som kan serveras med kolasås för extra sötma och känsla av söt lyxdessert.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär ett snitt i vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.
  2. Vispa äggulor, socker och vaniljfrön fluffigt i en bunke med elvisp.
  3. Vispa grädden fast i en annan bunke.
  4. Blanda ner morotsmarmelad och kanel i äggvispet. Vänd försiktigt ner grädden.
  5. Häll smeten i en brödform klädd med plastfolie. Ställ i frysen 4 timmar. Ta fram ca 20­ minuter före servering. Servera gärna med havreflarn.

För alla

Fri från gluten, om glutenfria havrekakor bjuds till.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde, välj lämplig kaka till.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot vispbar havre- eller sojabaserad ersättning. Välj lämplig kaka till.
Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 dl morotsmarmelad
  • 1 vaniljstång
  • 3 äggulor
  • 1/2 dl socker
  • 4 dl vispgrädde
  • 3/4 tsk kanel
  • ev havreflarn till servering
Lägg till i inköpslistan