ÖVER 60 MIN | Enkel

Enkel blåbärsglass

En otroligt smarrig blåbärsglass som du endast behöver tre ingredienser för att fixa; vispgrädde, kondenserad mjölk – ja, och blåbär så klart. Blåbärsglassen är god som den är i all enkelhet, eller så bjuder du den i våffelstrutar med ett knaprigt strössel.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa vispgrädde.
  2. Blanda sötad kondenserad mjölk och tinade blåbär. Vänd ner grädden och rör till en jämn smet. Häll smeten i en form.
  3. Ställ in i frysen minst 6 timmar.
  4. Till servering: Ta ut ca 10 minuter före servering. Bjud gärna i våffelstrutar och strö över hackade hasselnötter.

För alla

Fri från ägg, men kontrollera glasstrutarna. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria glasstrutar.

Näringsvärdet är beräknat exkl tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk (à 400 g)
  • 250 g frysta, tinade blåbär
Till servering
  • våffelstrutar
  • hackade hasselnötter

Näringsvärde
Per portion

Energi 1728 kJ / 413 kCal