En enkel blåbärsglass utan glassmaskin som du gör på endast tre ingredienser; vispgrädde, kondenserad mjölk – ja, och blåbär så klart. Den hemmagjorda blåbärsglassen är god som den är i all enkelhet, eller så bjuder du den i våffelstrutar med ett knaprigt strössel.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016
Fri från ägg, men kontrollera glasstrutarna. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria glasstrutar.
Näringsvärdet är beräknat exkl tillbehör.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Min dotter bjöd mig på detta efter att vi hade plockat blåbär i Bohuslän och Härryda och det blev ca 8 kg blåbär sammanlagt och det kunde ha blivit mer men det får det bli nästa år om det finns så mycket blåbär då. Den var jätte god och har sparat en burk till min födelsedag den 5/12 och hoppas att den är lika god då som den var nu.
Maria
2022-10-17Jag har även gjort med färska mixade blåbär. Brukar hacka hasselnötter och lägga överst i en 1,5 liters form. Jag vispar grädden först fluffig sen vänder jag i kondenserade mjölk och sist i mixade blåbären. Ni kan ta andra smaksättningar typ Rocky Road glass jordnötter, choklad, mini marshmallows. Eller krossad choklad, smält choklad, kolasås, annan sorts bär, lemoncurd m.m
Gulay
2021-06-29Det borde stå i receptet att man behöver mosa/mixa bären annars skriver folk kommentarer om att de lägger sig på botten. Man måste ju kunna tänka lite själv här. Klart bären ska gå sönder för att man ska en jämn blåbärssmak i hela glassen!
Max
2021-02-13