En enkel blåbärsglass utan glassmaskin som du gör på endast tre ingredienser; vispgrädde, kondenserad mjölk – ja, och blåbär så klart. Den hemmagjorda blåbärsglassen är god som den är i all enkelhet, eller så bjuder du den i våffelstrutar med ett knaprigt strössel.
Ett recept från:
Buffé
nr 9,
2016
Fri från ägg, men kontrollera glasstrutarna. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria glasstrutar.
Näringsvärdet är beräknat exkl tillbehör.
Kommentarer
Gulay
2021-06-29Jag har även gjort med färska mixade blåbär. Brukar hacka hasselnötter och lägga överst i en 1,5 liters form. Jag vispar grädden först fluffig sen vänder jag i kondenserade mjölk och sist i mixade blåbären. Ni kan ta andra smaksättningar typ Rocky Road glass jordnötter, choklad, mini marshmallows. Eller krossad choklad, smält choklad, kolasås, annan sorts bär, lemoncurd m.m
Max
2021-02-13Det borde stå i receptet att man behöver mosa/mixa bären annars skriver folk kommentarer om att de lägger sig på botten. Man måste ju kunna tänka lite själv här. Klart bären ska gå sönder för att man ska en jämn blåbärssmak i hela glassen!
Jan-erik
2021-02-11Jag gör den på lingon, mixar lingonen och blandar med den kondenserade mjölken, har blivit en bjudsucse