Om du vill ta en paus från grilleriet så kan vi med glädje meddela att vi samlat ihop 10 supergoda och fräscha recept som vi vågar lova att du kommer att älska.

Elin Nordström

 • Kycklinglårfilé black garlic med vaxbönor och tahiniyoghurt

  Var det någon som sa SUPERFRÄSCHT? Nehe det var det inte. Men i alla fall! Här har du en kycklingrätt med fermenterad vitlök - låter mer komplicerat än vad det är - vaxbönor och en tahiniyoghurt. Nej men det är så ORIMLIGT gott.

  - Kycklinglårfilé black garlic med vaxbönor och tahiniyoghurt

  Spara

 • Vårsallad med lax, matvete och apelsinvinägrett

  Här har vi den ljuvligaste av laxsallader och fräsch är den också! Matvete, morätter och pumpafrön och så en ljuvlig apelsinvinägrett till. Muuums!

  - Vårsallad med lax, matvete och apelsinvinägrett

  Spara

 • Snabb couscous bowl med ägg och avokado

  När någon säger "bowl" så reser sig håren på armarna av välbehag. Den här varianten går snabbt att göra och så är den helt upp åt väggarna supergod. En till bra grej: den innehåller bara fyra ingredienser!

  - Snabb couscous bowl med ägg och avokado

  Spara

 • Asiatiska kycklingköttbullar i röd curry med kokosris

  Vi tycker att så fort en chili kommer in i matlagningen så blir det per automatik en fräsch rätt. De här asiatiska kycklingköttbullarna med röd curry och kokosris är så där perfekt stark och utmätkt att laga en varm sommardag när man behöver svettas lite extra.

  - Asiatiska kycklingköttbullar i röd curry med kokosris

  Spara

 • Potatissallad med tomat, burrata och pesto på gräslök

  Tänk att potatis och burrata passar så överjordiskt bra ihop! Den här somriga salladen kan du servera tillsammans med något eller så äter du den bara rätt upp och ner.

  - Potatissallad med tomat, burrata och pesto på gräslök

  Spara

 • Pasta med savoykål och gröna ärter

  SJÄLVKLART kan pasta passa in i kategorin fräsch mat. Speciellt om man gör den med savoykål och gröna ärter.

  - Pasta med savoykål och gröna ärter

  Spara

 • Lax i ugn med rödbetor, matvete och grön ärtsås

  Hur gott är det inte med ugnsbakad lax? Addera några rödbetor och släng dit lite matvete och toppa upp med ärtsås så lovar vi att du kommer att hamna i mathimlen.

  - Lax i ugn med rödbetor, matvete och grön ärtsås

  Spara

 • Grekisk sallad

  Blått hav, solen som lyser, vita hus och en god lunch i Grekland... Kanske inte blir verklighet den här sommaren men det säger ju inte att du inte kan ta Grekland till Sverige.

  - Grekisk sallad

  Spara

 • Rostad auberginesallad med getost och kikärtor

  Servera en kall sallad gjord på aubergine i ugn, smulad getost och rostade kikärter. Addera lite färska örter som persilja och mynta och sen är det bara att storkna pga så gott!

  - Rostad auberginesallad med getost och kikärtor

  Spara

 • Gös i paket med grillad grädde

  Om du ändå inte kan slita dig från grillen men vill grilla något som känns fräscht så är vår varmaste rekommendation att fixa ihop en liten fiskbit i paket.

  - Gös i paket med grillad grädde

  Spara