Vardagsmat när den är som bäst! Laga en rätt där saftig, ugnsbakad lax serveras med kokt matvete, rostade rödbetor och en sås på gröna ärter. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt matvete mot quinoa eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket god men annorlunda ingredienser. Spännande smaker
Göran
2020-11-22Kompletterade med lite syrad rödlök till och det vart fantastiskt gott! Ärtsåsen var grym till laxen 🌱
Olivia
2020-11-16