UNDER 30 MIN | Enkel

Snabb couscous bowl med ägg och avokado

Couscous bowl är en rekordsnabb middag eller lunch med bara 4 ingredienser! Kokt couscous tillsammans med stekt ägg, avokado och sriracha är en vinnande kombo. Örter sätter smak och gör måltiden komplett.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finhacka örterna.
  2. Koka couscous enligt anvisning på förpackningen med smöret. Rör ner örter.
  3. Stek äggen i lite smör. Dela och kärna ur avokadon, skär i skivor. 
  4. Till servering: Fördela couscousen i fyra skålar och toppa med stekt ägg, skivad avokado, sriracha och ev mer örter.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl hackade örter (t ex persilja eller gräslök)
  • 2 1/2 dl couscous
  • 50 g smör
  • 4 ägg
  • smör (till stekning)
  • 2 avokador
Till servering
  • srirachasås