Pasta med savoykål och gröna ärtor
Sugen på en krämig pasta med savoykål? Våga variera middagen med det här enkla vegoreceptet med savoykål. Släng i en näve babyspenat, generöst med parmesan, ärtiga ärtor, mixa och voila, så har du kål på vegoläget.
Ingredienser
4 portioner
1/2 savojkål (à ca 300 g)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 1/2 dl grönsaksbuljong (fond eller tärning och vatten)
2 dl frysta gröna ärtor
65 g babyspenat
2 dl riven parmesan
salt
svartpeppar
4 port pasta (gärna tagliatelle)
Till servering
rucola
hyvlad parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl. rucola och extra parmesanost.
Energi2077 KJ / 496 kCal
Fett17 g
Salt2 g
Kolhydrater60 g
Protein23 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Väldigt god smak! Det jag däremot undrar är om ärtsåsen ska vara väldigt rinnig? Upplevde inte att den var krämig dock.. men god!
Oscar
2021-10-11