Pasta med savoykål och gröna ärtor

8
1 Klimatsmart
Pasta med savoykål och gröna ärtor

Sugen på en krämig pasta med savoykål? Våga variera middagen med det här enkla vegoreceptet med savoykål. Släng i en näve babyspenat, generöst med parmesan, ärtiga ärtor, mixa och voila, så har du kål på vegoläget.

Pasta med savoykål och gröna ärtor

Ingredienser

4 portioner
1/2 savojkål (à ca 300 g)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 1/2 dl grönsaksbuljong (fond eller tärning och vatten)
2 dl frysta gröna ärtor
65 g babyspenat
2 dl riven parmesan
salt
svartpeppar
4 port pasta (gärna tagliatelle)

Till servering

rucola
hyvlad parmesan

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör äggfri: väj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.

Näringsvärdet är beräknat exkl. rucola och extra parmesanost.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Oscar

2021-10-11

Väldigt god smak! Det jag däremot undrar är om ärtsåsen ska vara väldigt rinnig? Upplevde inte att den var krämig dock.. men god!

Näringsvärde per portion

Energi 2077 KJ / 496 kCal
Fett 17 g
Salt 2 g
Kolhydrater 60 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden