Kycklinglårfilé med vaxbönor och tahiniyoghurt
Här serveras kycklinglårfilé med vitlökskdoftande vaxbönor och tahiniyoghurt på matyoghurt, sesampaste och spiskummin. Perfekt till grillfesten!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018
Ingredienser
4 portioner
600 g kycklinglårfilé
salt
peppar
400 g vaxbönor
1 msk olivolja
1 msk sesamfrön
1 vitlöksklyfta
Tahiniyoghurt
2 dl matyoghurt
2 msk tahini (sesampaste)
1/2 tsk malen spiskummin
1/2 tsk salt
Till servering
10 rädisor
2 tsk färskpressad limejuice
4 pitabröd
1 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2248 KJ / 537 kCal
Fett19 g
Salt2.09 g
Kolhydrater46 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hur kan det stå att det ska smaka black garlic (fermenterad vitlök) när det inte finns någon vitlök i receptet?
Sara
2023-03-13Hej Sara! Den svarta vitlöken var från en färdigkryddad kyckling som dessvärre har utgått ur sortimentet. Vi har nu uppdaterat receptet att smaksätta bönorna med vitlök. Hoppas det ska smaka. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-03-27Var är vitlöken??
Lynda
2022-03-25