Vårsallad med lax, matvete och apelsinvinägrett
Servera en vårsallad med lax, matvete, morot och en apelsinvinägrett. Om du har förberett laxen och det kokta matvetet går denna enkla laxsallad att svänga ihop på nolltid! Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020
Ingredienser
4 portioner
3 dl matvete
Lax
ca 600 g färsk laxfilé utan skinn
1 msk olja
3/4 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 msk finrivet citronskal
Apelsinvinägrett
4 msk färskpressad apelsinjuice
1 msk grovkornig senap
1 dl olivolja
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
1/2 stort isbergssalladshuvud
3 - 4 morötter
1 dl rostade pumpafrön
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3249 KJ / 776 kCal
Fett56 g
Salt4 g
Kolhydrater26 g
Protein39 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer