Vårsallad med lax, matvete och apelsinvinägrett

0
0 Klimatsmart
Vårsallad med lax, matvete och apelsinvinägrett

Servera en vårsallad med lax, matvete, morot och en apelsinvinägrett. Om du har förberett laxen och det kokta matvetet går denna enkla laxsallad att svänga ihop på nolltid! Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020

Vårsallad med lax, matvete och apelsinvinägrett

Ingredienser

4 portioner
3 dl
matvete

Lax

ca 600 g
färsk laxfilé utan skinn
1 msk
olja
3/4 tsk
salt
1/2 tsk
svartpeppar
1/2 msk
finrivet citronskal

Apelsinvinägrett

4 msk
färskpressad apelsinjuice
1 msk
grovkornig senap
1 dl
olivolja
1 tsk
salt
1/2 tsk
peppar
1/2
stort isbergssalladshuvud
3 - 4
morötter
1 dl
rostade pumpafrön

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt matvete mot quinoa eller annat glutenfritt gryn.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Tips

Salladen går även utmärkt att servera kall.

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3249 KJ / 776 kCal
Fett 56 g
Salt 4 g
Kolhydrater 26 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept