Rostad auberginesallad med getost och kikärtor

Betyg 4.2 av 5.
25 personer har röstat
5
Rostad auberginesallad med getost och kikärtor

Servera en kall sallad gjord på aubergine i ugn, smulad getost och rostade kikärter på buffén eller som tillbehör till middagen. Färska örter som persilja och mynta sätter också smak på denna kalla auberginesallad.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020

Rostad auberginesallad med getost och kikärtor

Ingredienser

6-8 portioner

Rostad aubergine

1 kg aubergine
2 tsk salt
2 msk olivolja
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 msk olivolja
1/2 tsk flingsalt
2 msk färskpressad citronjuice
3 msk olivolja
200 g färsk bladspenat
100 g getost
1/2 dl finhackad persilja
1/2 dl finhackad mynta

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
25 personer har röstat

Kommentarer

En favoritsallad! Brukar ta bort kikärtor och ersätta med saltrostade mandlar, och ibland byta ut getost mot fetaost. Ibland ha med lite bulgur. Så går att variera men blir alltid lika gott!

Julia

2022-01-24

God sallad men borde stå i beskrivningen att skölja auberginen efter saltet då det blev lite för salt av att bara torka av dem

Lovisa

2021-07-01

Jättegott! Jag använde vegansk ost Green Vie Greek style istället för getost.

Julia

2021-02-03

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per portition på 6 port.
Energi1105 KJ / 264 kCal
Fett19 g
Salt3 g
Kolhydrater11 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Rostad sötpotatis med getost och mynta
Betyg 4.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad sallad med mango, getost och sojaolja
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gratinerad getost på bädd av äpple & ruccola
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fyllt bröd med parmaskinka och getost
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chèvresallad med rödbetor och senapsdressing
Betyg 4.1 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Getost med salsa verde
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga