Rostad auberginesallad med getost och kikärtor

11
3
Rostad auberginesallad med getost och kikärtor

Servera en kall sallad gjord på aubergine i ugn, smulad getost och rostade kikärter på buffén eller som tillbehör till middagen. Färska örter som persilja och mynta sätter också smak på denna kalla auberginesallad.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020

Rostad auberginesallad med getost och kikärtor

Ingredienser

6-8

Rostad aubergine

1 kg
aubergine
2 tsk
salt
2 msk
olivolja
1
förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 msk
olivolja
1/2 tsk
flingsalt
2 msk
färskpressad citronjuice
3 msk
olivolja
200 g
färsk bladspenat
100 g
getost
1/2 dl
finhackad persilja
1/2 dl
finhackad mynta

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Näringsvärdet är beräknat per portition på 6 port.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Julia

2021-02-03

Jättegott! Jag använde vegansk ost Green Vie Greek style istället för getost.

Veronica

2020-07-10

Supergod sallad. Gör gärna den igen!

Cecilia

2020-06-10

Mycket god och matig sallad. I brist på spenat och persilja tog jag i stället ruccola och koriander, vilket också blev väldigt gott. La också till lite stekta skogschampinjoner som jag varvade med kikärtorna.

Näringsvärde per portion

Energi 1105 KJ / 264 kCal
Fett 19 g
Salt 3 g
Kolhydrater 11 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept