Rostad auberginesallad med getost och kikärtor

19
5
Rostad auberginesallad med getost och kikärtor

Servera en kall sallad gjord på aubergine i ugn, smulad getost och rostade kikärter på buffén eller som tillbehör till middagen. Färska örter som persilja och mynta sätter också smak på denna kalla auberginesallad.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020

Rostad auberginesallad med getost och kikärtor

Ingredienser

6-8

Rostad aubergine

1 kg aubergine
2 tsk salt
2 msk olivolja
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 msk olivolja
1/2 tsk flingsalt
2 msk färskpressad citronjuice
3 msk olivolja
200 g färsk bladspenat
100 g getost
1/2 dl finhackad persilja
1/2 dl finhackad mynta

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Näringsvärdet är beräknat per portition på 6 port.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Julia

2022-01-24

En favoritsallad! Brukar ta bort kikärtor och ersätta med saltrostade mandlar, och ibland byta ut getost mot fetaost. Ibland ha med lite bulgur. Så går att variera men blir alltid lika gott!

Lovisa

2021-07-01

God sallad men borde stå i beskrivningen att skölja auberginen efter saltet då det blev lite för salt av att bara torka av dem

Julia

2021-02-03

Jättegott! Jag använde vegansk ost Green Vie Greek style istället för getost.

Näringsvärde per portion

Energi 1105 KJ / 264 kCal
Fett 19 g
Salt 3 g
Kolhydrater 11 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden