Rostad auberginesallad med getost och kikärtor
Servera en kall sallad gjord på aubergine i ugn, smulad getost och rostade kikärter på buffén eller som tillbehör till middagen. Färska örter som persilja och mynta sätter också smak på denna kalla auberginesallad.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020
Ingredienser
6-8 portioner
Rostad aubergine
1 kg aubergine
2 tsk salt
2 msk olivolja
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 msk olivolja
1/2 tsk flingsalt
2 msk färskpressad citronjuice
3 msk olivolja
200 g färsk bladspenat
100 g getost
1/2 dl finhackad persilja
1/2 dl finhackad mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portition på 6 port.
Energi1105 KJ / 264 kCal
Fett19 g
Salt3 g
Kolhydrater11 g
Protein9 g
Kommentarer
En favoritsallad! Brukar ta bort kikärtor och ersätta med saltrostade mandlar, och ibland byta ut getost mot fetaost. Ibland ha med lite bulgur. Så går att variera men blir alltid lika gott!
Julia
2022-01-24God sallad men borde stå i beskrivningen att skölja auberginen efter saltet då det blev lite för salt av att bara torka av dem
Lovisa
2021-07-01Jättegott! Jag använde vegansk ost Green Vie Greek style istället för getost.
Julia
2021-02-03