ÖVER 60 MIN | Enkel

Rostad auberginesallad med getost och kikärtor

Servera en kall sallad gjord på aubergine i ugn, smulad getost och rostade kikärter på buffén eller som tillbehör till middagen. Färska örter som persilja och mynta sätter också smak på denna kalla auberginesallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rostad aubergine: Skiva auberginen i ca 1 cm tjocka skivor och strö på salt. Låt stå 30 minuter.
  2. Häll av och skölj kikärterna. Torka torra med hushållspapper. Stek i oljan tills de är gyllene. Krydda med flingsalt.
  3. Sätt ugnen på 225°C.
  4. Rostad aubergine: Torka av auberginen och lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olja på båda sidor och ställ in i mitten av ugnen 15–20 minuter tills de får färg. Låt svalna.
  5. Blanda citronjuice med olja till en vinägrett.
  6. Lägg ut spenaten på ett fat och varva aubergine, smulad getost och kikärter. Strö över persilja och mynta. Ringla över vinägretten.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 6-8
Rostad aubergine
  • 1 kg aubergine
  • 2 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 1 förp kokta kikärter (à 380 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 3 msk olivolja
  • 200 g färsk bladspenat
  • 100 g getost
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 1/2 dl finhackad mynta