Asiatiska kycklingköttbullar i röd curry med kokosris är en god middag med lite sting. De saftiga kycklingbullarna får smak av ingefära, röd curry och vitlök och serveras sedan i en smarrig sås gjord på kokosmjölk. Tillsammans med krämigt kokosris med rostad kokos blir måltiden komplett.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt panko mot glutenfritt ströbröd av vetestärkelse.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ska det verkligen vara så mycket panko? I vanliga falla har man ju max någon dl ströbröd.
Hanna
2023-09-09Tack Hanna för din fråga! Det stämmer att i detta recept har vi använt 1 1/2 dl panko. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-09-11Vilken höjdarrätt! Rostade kokosen i riset gav en härlig textur. Minskade på saltet i såsen och hade i fisksås istället och ökade lite på currypastan, limebladen och ingefäran för en lite kraftigare smak. Det här ska göras många fler gånger!
Erica
2023-04-07Jag tyckte det blev riktigt gott :)
Nicklas
2023-03-15