UNDER 45 MIN | Medel

Asiatiska kycklingköttbullar i röd curry med kokosris

Asiatiska kycklingköttbullar i röd curry med kokosris är en god middag med lite sting. De saftiga kycklingbullarna får smak av ingefära, röd curry och vitlök och serveras sedan i en smarrig sås gjord på kokosmjölk. Tillsammans med krämigt kokosris med rostad kokos blir måltiden komplett.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Köttbullar: Blanda alla ingredienser till kycklingbullarna. Forma till 25 stycken köttbullar (för 4 port) med oljade händer. Stek i olja tills de får fin färg och är genomstekta.    
  2. Kokosris: Koka upp kokosmjölk, vatten och salt i en kastrull. Tillsätt riset och koka enligt anvisning på förpackningen. Rosta kokosen i en torr stekpanna några minuter tills den får lite färg. Blanda riset med kokosen. 
  3. Sås: Fräs currypastan i oljan någon minut. Tillsätt kokosmjölk, limeblad, smulad buljongtärning, socker och vatten. Låt koka 2–3 minuter. Smaka av med limejuice och salt. Lägg ner köttbullarna.
  4. Till servering: Servera köttbullarna i såsen med kokosris och gärna krispig sallad och finskuren salladslök.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt panko mot glutenfritt ströbröd.

Tips

Servera gärna tillsammans med krispig sallad: Blanda 1 strimlad morot och 1 strimlad färsk mango med 1 msk färskpressad limejuice, 1 tsk strösocker och 1 krm salt (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
Asiatiska kycklingköttbullar
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 1/2 msk finriven ingefära
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
  • 3/4 tsk salt
Kokosris
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 2 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 3 dl jasminris
  • 1/2 dl rostad riven kokos
Rödcurrysås
  • 1 - 1 1/2 msk röd currypasta
  • 1 msk rapsolja
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 2 limeblad
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1 msk färskpressad limejuice
Till servering
  • sallad
  • finskuren salladslök