Asiatiska kycklingköttbullar i röd curry med kokosris
Asiatiska kycklingköttbullar i röd curry med kokosris är en god middag med lite sting. De saftiga kycklingbullarna får smak av ingefära, röd curry och vitlök och serveras sedan i en smarrig sås gjord på kokosmjölk. Tillsammans med krämigt kokosris med rostad kokos blir måltiden komplett.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020
Ingredienser
4 portioner
Asiatiska kycklingköttbullar
500 g kycklingfärs
1 1/2 msk finriven ingefära
1 msk röd currypasta
1 vitlöksklyfta
1 ägg
1 1/2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
3/4 tsk salt
Kokosris
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 dl vatten
1/2 tsk salt
3 dl jasminris
1/2 dl rostad riven kokos
Rödcurrysås
1 - 1 1/2 msk röd currypasta
1 msk rapsolja
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 limeblad
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk strösocker
2 dl vatten
1 msk färskpressad limejuice
Till servering
sallad
finskuren salladslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4228 KJ / 1010 kCal
Fett63 g
Salt3 g
Kolhydrater73 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helt okej grundrecept om du gör en viktig modifikation: Om du använder ICAs egna röda curry, hoppa över allt salt i receptet. ICAs curry är redan OERHÖRT salt. Ökade något på mängden curry, lime (och rev ner skalen istället för att använda limeblad) och ingefära. Hade även i färsk koriander i färsen, vilket gifte sig väl med de andra smakerna. Använde även mindre vatten i såsen.
Jacob
2024-05-21Ska det verkligen vara så mycket panko? I vanliga falla har man ju max någon dl ströbröd.
Hanna
2023-09-09Tack Hanna för din fråga! Det stämmer att i detta recept har vi använt 1 1/2 dl panko. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-09-11Vilken höjdarrätt! Rostade kokosen i riset gav en härlig textur. Minskade på saltet i såsen och hade i fisksås istället och ökade lite på currypastan, limebladen och ingefäran för en lite kraftigare smak. Det här ska göras många fler gånger!
Erica
2023-04-07