Buffés nyårsmeny 2017 är en grymt smakstark succé, det lovar vi. Hummer och oxfilé må vara välkända nyårsfirare, men med våra väl utvalda tillbehör lyfter de ett extra snäpp.

Recept: Stefan Ekengren Foto: Lennart Weibull Styling: Ylva Bergqvist
Tips: Här finns fler nyårsmenyer från tidigare år att välja mellan, både från Buffé och ICA-köket!

  • Laxtartar med äpple och pepparrot

    Laxtartar med äpple och pepparrot

    En perfekt plockrätt till fördrinken. Den lyxiga laxtartaren är smaksatt med klassiska svenska smaker och serveras i krispigt salladsblad.

    Laxtartar med äpple och pepparrot

  • Minihasselbackare med löjrom

    Minihasselbackare med löjrom

    Små hasselbackspotatisar är ett mumsigt och roligt tilltugg på nyårsfesten. Här toppas dom med gräddfil och lyxig löjrom.

    Hasselbackspotatis med löjrom och gräddfil

  • Förrättslyx med hummer

    Förrättslyx med hummer

    Hummer är alltid rätt att inleda nyårsmiddagen med! Här serveras den lyxiga hummers i slidersbröd med majonnäs, saltgurka och selleri. Många komponenter – men allt kan förberedas enkelt i god tid.
    Hummersliders

  • Oxfilé med grymma tillbehör

    Oxfilé med grymma tillbehör

    För många är det ingen nyårsfest utan oxfilé. Frågan är bara – hur bäst servera den? Svaret har du i denna smakstarka fullträff till huvudrätt. Kryddstekt oxfilé med rödvinssky serveras med sotad broccoli, bakad rotselleri med brynt smör och en potatis- och selleripuré med tryffel. Men lugn, bara lugn, det mesta går att förbereda.

  • Avsluta med en maffig sviss

    Avsluta med en maffig sviss

    Det här är verkligen en maffig och festlig efterrätt. Och tack och lov är den enkel att göra, vilket kan behövas efter en satsig huvudrätt. Mycket går att köpa färdigt och den ska bara läggas ihop vid servering.

    Sviss med kladdkaka, kolasås och ingefärspäron