Lättrimmad torsk med blåmusslor och champagnesås

5
0
Lättrimmad torsk med blåmusslor och champagnesås

Ugnsbakad, rimmad torsk som serveras tillsammans med blåmusslor, smörstekt spenat och en len champagnesås är en festrätt av rang som passar utmärkt på nyårsfirandet eller middagsbjudningen.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021

Lättrimmad torsk med blåmusslor och champagnesås

Ingredienser

6 portioner

Champagnesås

3 schalottenlökar
50 g smör
2 kvistar timjan
1 lagerblad
3 dl champagne eller torrt vitt vin
4 dl vispgrädde
2 msk färskpressad citronjuice
salt
1/2 dl finskuren gräslök

Torsk

900 g torskrygg
1 tsk salt

Musslor

1 kg blåmusslor
2 schalottenlökar
1 msk neutral olja
2 dl vitt vin
1 krm salt

Spenat

200 g färsk bladspenat
1 msk smör

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Servera gärna med pressad potatis eller potatismos.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer