Lättrimmad torsk med blåmusslor och champagnesås

Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
2
Lättrimmad torsk med blåmusslor och champagnesås

Ugnsbakad, rimmad torsk som serveras tillsammans med blåmusslor, smörstekt spenat och en len champagnesås är en festrätt av rang som passar utmärkt på nyårsfirandet eller middagsbjudningen.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021

Lättrimmad torsk med blåmusslor och champagnesås

Ingredienser

6 portioner

Champagnesås

3 schalottenlökar
50 g smör
2 kvistar timjan
1 lagerblad
3 dl champagne eller torrt vitt vin
4 dl vispgrädde
2 msk färskpressad citronjuice
salt
1/2 dl finskuren gräslök

Torsk

900 g torskrygg
1 tsk salt

Musslor

1 kg blåmusslor
2 schalottenlökar
1 msk neutral olja
2 dl vitt vin
1 krm salt

Spenat

200 g färsk bladspenat
1 msk smör

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Hur långt kan man förbereda?

Lena

2024-08-21

Hej Lena! Såsen(utan gräslök) och musslorna går bra att förbereda tom dagen innan. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-08-22

När ska gräslöken i såsen?

Kajsa

2022-12-31

Hej Kajsa! Tillsätt gräslöken i sista steget strax innan servering, så den behåller sin vackra färg. Lycka till. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-01-02

Testa liknande recept

Rimmad torsk med sparris- och äppelsallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Torskrygg med velouté, musslor och krossade ärtor
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade lökar med curry- och musseldipp
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillade blåmusslor med västerbottenssmör
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Clam chowder
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Broccoli med musselemulsion
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga