Lättrimmad torsk med blåmusslor och champagnesås
Ugnsbakad, rimmad torsk som serveras tillsammans med blåmusslor, smörstekt spenat och en len champagnesås är en festrätt av rang som passar utmärkt på nyårsfirandet eller middagsbjudningen.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021
Ingredienser
6 portioner
Champagnesås
3 schalottenlökar
50 g smör
2 kvistar timjan
1 lagerblad
3 dl champagne eller torrt vitt vin
4 dl vispgrädde
2 msk färskpressad citronjuice
salt
1/2 dl finskuren gräslök
Torsk
900 g torskrygg
1 tsk salt
Musslor
1 kg blåmusslor
2 schalottenlökar
1 msk neutral olja
2 dl vitt vin
1 krm salt
Spenat
200 g färsk bladspenat
1 msk smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hur långt kan man förbereda?
Lena
2024-08-21Hej Lena! Såsen(utan gräslök) och musslorna går bra att förbereda tom dagen innan. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-08-22När ska gräslöken i såsen?
Kajsa
2022-12-31Hej Kajsa! Tillsätt gräslöken i sista steget strax innan servering, så den behåller sin vackra färg. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-01-02