Rostad jordärtskockssoppa med miso
En soppa med finess! Rostade jordärtskockor utgör grunden i denna ljuvliga, gräddiga jordärtskockssoppa som med hjälp av misopasta lyfts till nya umami-höjder. Servera soppan tillsammans med rostade skockor marinerade i ostronsås och sesamfrön.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021
Ingredienser
6 portioner
600 g jordärtskockor
50 g smör
1 1/2 msk misopasta
3 schalottenlökar
1 1/2 msk olja
1 1/2 dl torrt vitt vin
1 1/2 msk konc grönsaks- eller kycklingfond
4 dl vatten
3 dl vispgrädde
3 msk cognac eller torr sherry
3 msk färskpressad citronjuice
salt
1 1/2 tsk mortlad torkad grönpeppar
3 tsk rostade vita sesamfrön
1 1/2 msk ostronsås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tyvärr inte alls gott, soppan för 8 personer åkte i slasken.
Eva-therése
2023-01-07Verkligen jättegott och annorlunda recept, men varning för att jordärtskockorna kan skapa reaktion i magen 😂
Julia
2022-01-29Fantastiskt god soppa, enkel att laga och mycket smakrik och omtyckt.
Jannica
2022-01-13