Rostad jordärtskockssoppa med miso

19
8
Rostad jordärtskockssoppa med miso

En soppa med finess! Rostade jordärtskockor utgör grunden i denna ljuvliga, gräddiga jordärtskockssoppa som med hjälp av misopasta lyfts till nya umami-höjder. Servera soppan tillsammans med rostade skockor marinerade i ostronsås och sesamfrön.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021

Rostad jordärtskockssoppa med miso

Ingredienser

6 portioner
600 g jordärtskockor
50 g smör
1 1/2 msk misopasta
3 schalottenlökar
1 1/2 msk olja
1 1/2 dl torrt vitt vin
1 1/2 msk konc grönsaks- eller kycklingfond
4 dl vatten
3 dl vispgrädde
3 msk cognac eller torr sherry
3 msk färskpressad citronjuice
salt
1 1/2 tsk mortlad torkad grönpeppar
3 tsk rostade vita sesamfrön
1 1/2 msk ostronsås

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden och ostronsåsen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Julia

2022-01-29

Verkligen jättegott och annorlunda recept, men varning för att jordärtskockorna kan skapa reaktion i magen 😂

Jannica

2022-01-13

Fantastiskt god soppa, enkel att laga och mycket smakrik och omtyckt.

Therése

2022-01-10

Mums!