Gougères är ett franskt, salt bakverk på chouxdeg som fylls med en kräm på lagrad ost. Resultatet blir små fluffiga och saftiga ostbollar som är oemotståndligt goda och passar utmärkt som tilltugg till fördrinken.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, smör och grädde.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Platta som plättar. Något är fel med receptet
Hanna
2022-12-31Supergoda bollar, gjorde med västerbottensost. Blev en stor sats (ca 30st) då vi hade det till soppa. Bollarna blev fina och fluffiga, körde på varmluft. Lät smeten ligga över natten, toppen att kunna förbereda allt innan och sen slänga ihop.
Ida
2022-01-06Mina flyter också ut och blir helt platta..... ska temperaturen vara lägre? kanske behöver man "bollformar"? BESVIKEN
Lotta
2021-12-31