Biff med pepparsås och haricots verts

13
8
Biff med pepparsås och haricots verts

Biff eller oxfilé med pepparsås är en variant på steak au poivre, en fransk klassiker som aldrig slår fel. Det stekta köttet och peppriga gräddsåsen smaksatt med cognac serveras med krispiga haricots verts och valfritt potatistillbehör.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021

Biff med pepparsås och haricots verts

Ingredienser

6 portioner
900 g biff eller oxfilé i bit
6 vitlöksklyftor
1 tsk salt
3 msk smör
1 1/2 msk olivolja
6 kvistar färsk timjan

Sås

1 1/2 msk hela svartpepparkorn
3 schalottenlökar
2 msk smör
1 1/2 dl cognac
3 dl vispgrädde

Haricots verts

450 g färska haricots verts (bönor)
25 g smör
1/2 tsk flingsalt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Servera gärna med smashad potatis eller pommes frites. Det går också bra att använda tinade frysta haricots verts.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Maria

2022-01-26

Håller med Birgitta. Ska köttet skäras två gånger? Först i steg 1 och sedan i steg 3?

Birgitta

2022-01-14

Konstigt att man ska skära köttet i skivor två gånger ? Vad menas?

Redaktionen ICAse

2022-01-14

Hej Birgitta! Förstår inte riktigt vad du menar? I steg 1 ska man skära köttet i det antal bitar som portioner man vill ha, sen behöver det inte skäras fler gånger. Hälsningar Michelle

Josefin

2022-01-06

Jättegott!!