Biff med pepparsås och haricots verts

Betyg 3.8 av 5.
17 personer har röstat
8
Biff med pepparsås och haricots verts

Biff eller oxfilé med pepparsås är en variant på steak au poivre, en fransk klassiker som aldrig slår fel. Det stekta köttet och peppriga gräddsåsen smaksatt med cognac serveras med krispiga haricots verts och valfritt potatistillbehör.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021

Biff med pepparsås och haricots verts

Ingredienser

6 portioner
900 g biff eller oxfilé i bit
6 vitlöksklyftor
1 tsk salt
3 msk smör
1 1/2 msk olivolja
6 kvistar färsk timjan

Sås

1 1/2 msk hela svartpepparkorn
3 schalottenlökar
2 msk smör
1 1/2 dl cognac
3 dl vispgrädde

Haricots verts

450 g färska haricots verts (bönor)
25 g smör
1/2 tsk flingsalt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Håller med Birgitta. Ska köttet skäras två gånger? Först i steg 1 och sedan i steg 3?

Maria

2022-01-26

Konstigt att man ska skära köttet i skivor två gånger ? Vad menas?

Birgitta

2022-01-14

Hej Birgitta! Förstår inte riktigt vad du menar? I steg 1 ska man skära köttet i det antal bitar som portioner man vill ha, sen behöver det inte skäras fler gånger. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2022-01-14

Jättegott!!

Josefin

2022-01-06

Testa liknande recept

Oxfilé med apelsin- & peppartäcke
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Varm biffsallad med hetsyrliga grönsaker
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Oxfilé tournedos
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Viltkryddad oxfilé med ancho-madeirasås
Betyg 3.8 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Helstekt oxfilé
Betyg 4.1 av 5.
203 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kryddstekt oxfilé med rödvinssky
Betyg 4.1 av 5.
44 personer har röstat
Under 60 min att tillaga