Pelle Janzon-krustader

Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
1
Pelle Janzon-krustader

En ny twist på den goda klassikern Pelle Janzon i en perfekt munsbit. Finhackat rått kött blandas med äggula, lök, citronjuice och nötigt brynt smör och serveras i krustader, toppa sedvanligt med löjrom.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021

Pelle Janzon-krustader

Ingredienser

6 portioner
250 g skivat magert nötkött (t ex lövbiff)
1/2 rödlök
50 g smör
2 äggulor
1/2 tsk färskpressad citronjuice
1/2 krm riven muskotnöt
salt
svartpeppar
12 små krustader
50 g löjrom
2 msk finskuren gräslök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Ska det brynta smöret röras ned i köttet innan man fyller krustaderna? Står olika här och i Buffé-tidningen.

Sabine

2021-12-29

Näringsvärde per portion

Energi783 KJ / 197 kCal
Fett12 g
Salt1 g
Kolhydrater6 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Jordärtskockschips med citronsalt, smetana och löjrom
Betyg 4.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Löjromspotatis
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pâte à choux - tre varianter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skagensnittar toppade med löjrom
Betyg 3 av 5.
166 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kanapé med löjrom och citronsmetana
Betyg 4.8 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krutonger med friterad grönkål och löjrom
Betyg 3.4 av 5.
135 personer har röstat
Under 45 min att tillaga