Pelle Janzon-krustader

Betyg 4.8 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Pelle Janzon-krustader

En ny twist på den goda klassikern Pelle Janzon i en perfekt munsbit. Finhackat rått kött blandas med äggula, lök, citronjuice och nötigt brynt smör och serveras i krustader, toppa sedvanligt med löjrom.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021

Pelle Janzon-krustader

Ingredienser

6 portioner
250 g skivat magert nötkött (t ex lövbiff)
1/2 rödlök
50 g smör
2 äggulor
1/2 tsk färskpressad citronjuice
1/2 krm riven muskotnöt
salt
svartpeppar
12 små krustader
50 g löjrom
2 msk finskuren gräslök

Gör så här

03:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

Ska det brynta smöret röras ned i köttet innan man fyller krustaderna? Står olika här och i Buffé-tidningen.

Sabine

2021-12-29

Näringsvärde per portion

Energi783 KJ / 197 kCal
Fett12 g
Salt1 g
Kolhydrater6 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Ostkex med löjrom
Betyg 1 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Rågchips med svamp och löjrom
Betyg 3.3 av 5.83 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Jordärtskockschips med citronsalt, smetana och löjrom
Betyg 4.6 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Pâte à choux - tre varianter
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Hasselbackspotatis mini
Betyg 4.5 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Löjromstoast
Betyg 4.3 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad