Pelle Janzon-krustader

6
1
Pelle Janzon-krustader

En ny twist på den goda klassikern Pelle Janzon i en perfekt munsbit. Finhackat rått kött blandas med äggula, lök, citronjuice och nötigt brynt smör och serveras i krustader, toppa sedvanligt med löjrom.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021

Pelle Janzon-krustader

Ingredienser

6 portioner
250 g skivat magert nötkött (t ex lövbiff)
1/2 rödlök
50 g smör
2 äggulor
1/2 tsk färskpressad citronjuice
1/2 krm riven muskotnöt
salt
svartpeppar
12 små krustader
50 g löjrom
2 msk finskuren gräslök

För alla

Innehåller gluten mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och krustader.

Gör så här

Tips

Var noggrann när du väljer kött och hantera det varsamt. Servera inte rått kött till riskgrupper som gravida och barn.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Sabine

2021-12-29

Ska det brynta smöret röras ned i köttet innan man fyller krustaderna? Står olika här och i Buffé-tidningen.

Näringsvärde per portion

Energi 783 KJ / 197 kCal
Fett 12 g
Salt 1 g
Kolhydrater 6 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden