Pelle Janzon-krustader
En ny twist på den goda klassikern Pelle Janzon i en perfekt munsbit. Finhackat rått kött blandas med äggula, lök, citronjuice och nötigt brynt smör och serveras i krustader, toppa sedvanligt med löjrom.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021
Ingredienser
6 portioner
250 g skivat magert nötkött (t ex lövbiff)
1/2 rödlök
50 g smör
2 äggulor
1/2 tsk färskpressad citronjuice
1/2 krm riven muskotnöt
salt
svartpeppar
12 små krustader
50 g löjrom
2 msk finskuren gräslök
För alla
Innehåller gluten mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och krustader.
Gör så här
Tips
Var noggrann när du väljer kött och hantera det varsamt. Servera inte rått kött till riskgrupper som gravida och barn.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi783 KJ / 197 kCal
Fett12 g
Salt1 g
Kolhydrater6 g
Protein13 g
Kommentar
Ska det brynta smöret röras ned i köttet innan man fyller krustaderna? Står olika här och i Buffé-tidningen.
Sabine
2021-12-29