Lobster roll med brioche

10
2
Lobster roll med brioche

Lobster roll är lyxig men enkel förrätt när den är som bäst där hummer, selleri och majonnäs utgör fyllningen i ett rostat brioche-korvbröd. Avsluta med att skeda över brynt smör och servera med citronklyftor.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021

Lobster roll med brioche

Ingredienser

6 portioner
3 kokta humrar (à ca 500 g)
1/2 selleristjälk
salt
75 g smör
6 bricohe korvbröd
1/2 dl majonnäs

Till servering

citronklyftor

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet och majonnäsen.
Gör glutenfri: välj glutenfritt korvbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: uteslut brynt smör och byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Ida

2021-12-30

Hyfsat recept ändå. Om man köper färdigkokt hummer så kan den vara ganska saltad som den är. Rekommenderas att ta det väldigt försiktigt med extra saltning. Gott men man äter upp alldeles för snabbt! 🦞🤩 /Oscar

Christina

2021-12-23

Snälla ge mig en kokt m räksallad. Hummer å skumpa är ett bättre alternativ ( korvbröd).