UNDER 30 MIN | Enkel

Veganska snittar - knäckebröd med sparris och citronkräm

Brutna bitar av ett gott knäckebröd täckta av en frisk vegansk citronkräm och toppade med sparrisskivor och gräslök. Det svenska köket när det är som bäst – gott och enkelt och nyttigt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 16 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa sparrisen och stek den på hög värme i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar och låt svalna.
  2. Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten. Riv citronskalet och blanda med majonnäsen och hälften av gräslöken.
  3. Knäck bröden i små bitar. Skär sparrisen i skivor på snedden. 
  4. Lägg en klick citronkräm på varje brödbit och toppa med sparris och resten av gräslöken.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd.

Ingredienser

Portioner: ca 16 st
  • 3 gröna sparrisar
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar
  • skalet av 1/2 citron
  • 1 dl vegansk majonnäs
  • 3 msk hackad gräslök
  • knäckebröd

Näringsvärde
Per portion

Energi 337 kJ / 81 kCal