Temaki med avokado och sriracha
Vanligt grötris som du annars kokar till risgrynsgröt är suveränt som sushiris. Smaksätt med socker och risvinäger. Sedan är det bara att rulla in riset i noriark tillsammans med groddar och grönsaker. Den som vill lyxar till det med strimlad lax, eller tofu, i strutarna.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015
Ingredienser
8 små strutar
1 dl grötris (eller annat rundkornigt ris)
1 tsk strösocker
1 tsk risvinäger
3 msk rostade sesamfrön (eller furikake)
2 avokador
1/2 gurka
1 dl majonnäs
1 tsk färskpressad limejuice
2 tsk srirachasås (eller annan het chilisås)
4 noriark
50 g alfalfagroddar
Tillbehör
japansk soja
wasabi
Gör så här
Näringsberäkningen är per strut.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi892 KJ / 213 kCal
Fett16 g
Salt1.1 g
Kolhydrater13 g
Protein3 g
Kommentarer