Temaki med avokado och sriracha

34
0
Temaki med avokado och sriracha

Vanligt grötris som du annars kokar till risgrynsgröt är suveränt som sushiris. Smaksätt med socker och risvinäger. Sedan är det bara att rulla in riset i noriark tillsammans med groddar och grönsaker. Den som vill lyxar till det med strimlad lax, eller tofu, i strutarna.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Temaki med avokado och sriracha

Ingredienser

8 små strutar
1 dl grötris (eller annat rundkornigt ris)
1 tsk strösocker
1 tsk risvinäger
3 msk rostade sesamfrön (eller furikake)
2 avokador
1/2 gurka
1 dl majonnäs
1 tsk färskpressad limejuice
2 tsk srirachasås (eller annan het chilisås)
4 noriark
50 g alfalfagroddar

Tillbehör

japansk soja
wasabi

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Näringsberäkningen är per strut.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 892 KJ / 213 kCal
Fett 16 g
Salt 11 g
Kolhydrater 13 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden