Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Temaki med avokado och sriracha

Vanligt grötris som du annars kokar till risgrynsgröt är suveränt som sushiris. Smaksätt med socker och risvinäger. Sedan är det bara att rulla in riset i noriark tillsammans med groddar och grönsaker. Den som vill lyxar till det med strimlad lax, eller tofu, i strutarna.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 små strutar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna.
  2. Blanda socker och vinäger tills sockret löst sig. Blanda med riset och sesamfrön eller furikake.
  3. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur köttet och skär i skivor.
  4. Dela, kärna ur och skär gurkan i stavar. 
  5. Blanda majonnäs, limejuice och srirachasås.
  6. Dela noriarken på mitten. Fördela majonnäs, ris, avokadon, gurkan och groddar på nedredelen av arken. Rulla ihop till en liten strut. 
  7. Tillbehör: Servera med soja och wasabi.

Näringsberäkningen är per strut.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 8 små strutar
  • 1 dl grötris (eller annat rundkornigt ris)
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk risvinäger
  • 3 msk rostade sesamfrön (eller furikake)
  • 2 avokador
  • 1/2 gurka
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk färskpressad limejuice
  • 2 tsk srirachasås (eller annan het chilisås)
  • 4 noriark
  • 50 g alfalfagroddar
Tillbehör
  • japansk soja
  • wasabi
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 892 kJ / 213 kCal