Löktarte med soltorkade tomater och oliver

En rulle kyld smördeg förvandlar du enkelt till ett frasigt och festligt tilltugg. Proppa degen full med soltorkade tomater och goda oliver, utan kärnor så klart, och skapa kontrast i smaken med lök som får fräsa tills den blir riktigt mjäll och söt.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Ingredienser
10 bufféportioner
6 gula lökar
4 msk olivolja
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk strösocker
3 krm salt
2 krm svartpeppar
1 rulle kyld smördeg (à 250 g)
2 dl skivade kärnfria svarta oliver
2 dl strimlade soltorkade tomater
finrivet citronskal
hackad persilja
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg.
Gör så här
Dagen före festen
30 minuter före servering
Näringsberäkningen är per tarte.
Tips
Välj en smördeg utan smör (vilket de flesta faktiskt inte innehåller), så har du ett helt veganskt tilltugg att njuta av.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi461 KJ / 110 kCal
Fett8 g
Salt0.7 g
Kolhydrater7 g
Protein2 g
Kommentarer
Undrar också äver den veganska smördegen 🤔
Anja
2022-05-30Exakt Hur veganskt är smördeg? Kajsa
Kajsa
2022-01-03Går det att frysa in de här om man vill förbereda i förväg?
Adam
2021-01-02Hej Adam! Ursäkta sent svar. Ja, visst går det att frysa men den är godast som nybakad. Hoppas att du gillar tarten! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-01-13