Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Löktarte med soltorkade tomater och oliver

En rulle kyld smördeg förvandlar du enkelt till ett frasigt och festligt tilltugg. Proppa degen full med soltorkade tomater och goda oliver, utan kärnor så klart, och skapa kontrast i smaken med lök som får fräsa tills den blir riktigt mjäll och söt.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Dagen före festen

  1. Skala och skiva löken tunt. Fräs löken i olja på låg värme ca 15 minuter, tills den är mjuk.
  2. Blanda ner timjan, rosmarin, socker, salt och peppar. Låt svalna. Förvara övertäckt i kylskåp.

30 minuter före servering

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Rulla ut smördegen på en bakpappersklädd plåt och skär i 20 bitar. Fördela löken på bitarna. Strö över oliver och soltorkade tomater.
  3. Ställ in i ugnen 10-15 minuter. Strö över citronskal och persilja.

Näringsberäkningen är per tarte.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg.

Tips

Välj en smördeg utan smör (vilket de flesta faktiskt inte innehåller), så har du ett helt veganskt tilltugg att njuta av.

Ingredienser

Portioner: 10 bufféportioner
  • 6 gula lökar
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk strösocker
  • 3 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 rulle kyld smördeg (à 250 g)
  • 2 dl skivade kärnfria svarta oliver
  • 2 dl strimlade soltorkade tomater
  • finrivet citronskal
  • hackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 461 kJ / 110 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer