Löktarte med soltorkade tomater och oliver

99
1
Löktarte med soltorkade tomater och oliver

En rulle kyld smördeg förvandlar du enkelt till ett frasigt och festligt tilltugg. Proppa degen full med soltorkade tomater och goda oliver, utan kärnor så klart, och skapa kontrast i smaken med lök som får fräsa tills den blir riktigt mjäll och söt.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Löktarte med soltorkade tomater och oliver

Ingredienser

10 bufféportioner
6
gula lökar
4 msk
olivolja
1 tsk
torkad timjan
1 tsk
torkad rosmarin
1 tsk
strösocker
3 krm
salt
2 krm
svartpeppar
1
rulle kyld smördeg (à 250 g)
2 dl
skivade kärnfria svarta oliver
2 dl
strimlade soltorkade tomater
-
finrivet citronskal
-
hackad persilja

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg.

Gör så här

Dagen före festen
30 minuter före servering
Näringsberäkningen är per tarte.

Tips

Välj en smördeg utan smör (vilket de flesta faktiskt inte innehåller), så har du ett helt veganskt tilltugg att njuta av.

Vad tyckte du om receptet?

99

Kommentar

Adam

2021-01-02

Går det att frysa in de här om man vill förbereda i förväg?

Redaktionen ICAse

2021-01-13

Hej Adam! Ursäkta sent svar. Ja, visst går det att frysa men den är godast som nybakad. Hoppas att du gillar tarten! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 461 KJ / 110 kCal
Fett 8 g
Salt 0.7 g
Kolhydrater 7 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept