Löktarte med soltorkade tomater och oliver

Betyg 3.3 av 5.
99 personer har röstat
3
Löktarte med soltorkade tomater och oliver

En rulle kyld smördeg förvandlar du enkelt till ett frasigt och festligt tilltugg. Proppa degen full med soltorkade tomater och goda oliver, utan kärnor så klart, och skapa kontrast i smaken med lök som får fräsa tills den blir riktigt mjäll och söt.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Löktarte med soltorkade tomater och oliver

Ingredienser

10 bufféportioner
6 gula lökar
4 msk olivolja
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk strösocker
3 krm salt
2 krm svartpeppar
1 rulle kyld smördeg (à 250 g)
2 dl skivade kärnfria svarta oliver
2 dl strimlade soltorkade tomater
finrivet citronskal
hackad persilja

Gör så här

Dagen före festen
30 minuter före servering
Näringsberäkningen är per tarte.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
99 personer har röstat

Kommentarer

Undrar också äver den veganska smördegen 🤔

Anja

2022-05-30

Exakt Hur veganskt är smördeg? Kajsa

Kajsa

2022-01-03

Går det att frysa in de här om man vill förbereda i förväg?

Adam

2021-01-02

Hej Adam! Ursäkta sent svar. Ja, visst går det att frysa men den är godast som nybakad. Hoppas att du gillar tarten! Hälsningar Elina

Redaktionen

2021-01-13

Näringsvärde per bufféportion

Energi461 KJ / 110 kCal
Fett8 g
Salt0.7 g
Kolhydrater7 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Snittar med festliga toppings
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ostfyllda våfflor på smördeg
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tarte tatin
Betyg 4 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Frasig choklad- och mandelfläta
Betyg 3.7 av 5.
49 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smördegsinbakad snackost
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Prästostsnurror med hasselnötter
Betyg 4.5 av 5.
90 personer har röstat
Under 30 min att tillaga