Chiliheta vegobitar med avokadokräm

Ett veganskt tilltugg som passar på vilket festligt kalas som helst! Oumph består av soja, vatten och salt som genom tryck och värme bildar trådiga, köttliknande bitar. Smaksätt dem med gochujangsås och rökessens – mumsigt värre med avokadokräm och gurka.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Ingredienser
10 bufféportioner
1 1/2 msk gochujangsås eller het chilisås
1 1/2 tsk japansk soja
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk liquid smoke
4 msk rapsolja
280 g naturella sojabitar (gärna oumph)
1 gurka
Avokadokräm
1 avokado
3 msk hackad dragon
1/2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk vitvinsvinäger
1/2 dl olja
2 krm salt
1/2 krm peppar
Garnering
krasse
Gör så här
Dagen före festen
01:00:00
30 minuter före servering
00:30:00
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi561 KJ / 134 kCal
Fett12 g
Salt0.5 g
Kolhydrater2 g
Protein6 g
Kommentarer