Chiliheta vegobitar med avokadokräm

Betyg 3.3 av 5.92 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Chiliheta vegobitar med avokadokräm

Ett veganskt tilltugg som passar på vilket festligt kalas som helst! Oumph består av soja, vatten och salt som genom tryck och värme bildar trådiga, köttliknande bitar. Smaksätt dem med gochujangsås och rökessens – mumsigt värre med avokadokräm och gurka.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Chiliheta vegobitar med avokadokräm

Ingredienser

10 bufféportioner
1 1/2 msk gochujangsås eller het chilisås
1 1/2 tsk japansk soja
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk liquid smoke
4 msk rapsolja
280 g naturella sojabitar (gärna oumph)
1 gurka

Avokadokräm

1 avokado
3 msk hackad dragon
1/2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk vitvinsvinäger
1/2 dl olja
2 krm salt
1/2 krm peppar

Garnering

krasse

Gör så här

Dagen före festen
01:00:00
30 minuter före servering
00:30:00
00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.92 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Energi561 KJ / 134 kCal
Fett12 g
Salt0.5 g
Kolhydrater2 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Rostade kycklingben i gochujangsås
Betyg 3.2 av 5.97 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Fejkon
Betyg 3.4 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Potatistortilla med rökt yoghurt och laxrom
Betyg 3.8 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rökig Rimlag
Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Miniflugsvampar
Betyg 2.8 av 5.79 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Smör med Västerbottensost och krasse
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad