Chiliheta vegobitar med avokadokräm

Betyg 3.3 av 5.
91 personer har röstat
0
Chiliheta vegobitar med avokadokräm

Ett veganskt tilltugg som passar på vilket festligt kalas som helst! Oumph består av soja, vatten och salt som genom tryck och värme bildar trådiga, köttliknande bitar. Smaksätt dem med gochujangsås och rökessens – mumsigt värre med avokadokräm och gurka.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Chiliheta vegobitar med avokadokräm

Ingredienser

10 bufféportioner
1 1/2 msk  gochujangsås eller het chilisås
1 1/2 tsk  japansk soja
1   pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk  liquid smoke
4 msk  rapsolja
280 g  naturella sojabitar (gärna oumph)
1   gurka

Avokadokräm

1   avokado
3 msk  hackad dragon
1/2 msk  färskpressad citronjuice
1 tsk  vitvinsvinäger
1/2 dl  olja
2 krm  salt
1/2 krm  peppar

Garnering

krasse

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: ersätt gochujangsåsen med t ex vanlig chilisås.

Gör så här

Dagen före festen
30 minuter före servering

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
91 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi561 KJ / 134 kCal
Fett12 g
Salt0.5 g
Kolhydrater2 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Rostade kycklingben i gochujangsås
Betyg 3.2 av 5.
96 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fejkon
Betyg 3.4 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rökiga mandlar med flingsalt
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Potatistortilla med rökt yoghurt och laxrom
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rökig Rimlag
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smör med Västerbottensost och krasse
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga