Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Chiliheta vegobitar med avokadokräm

Ett veganskt tilltugg som passar på vilket festligt kalas som helst! Oumph består av soja, vatten och salt som genom tryck och värme bildar trådiga, köttliknande bitar. Smaksätt dem med gochujangsås och rökessens – mumsigt värre med avokadokräm och gurka.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Dagen före festen

  1. Rör ihop gochujangsås, soja, vitlök, liquid smoke och 2 msk olja.
  2. Lägg vegobitarna i dubbla plastpåsar och häll i marinaden. Knyt och skaka påsen.
  3. Låt ligga i kylen minst 1 timme. Vänd efter halva tiden.
  4. Avokadokräm: Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur köttet, lägg i en mixerskål tillsammans med dragon, citronjuice och vinäger. Mixa slätt.
  5. Tillsätt oljan i en tunn stråle under fortsatt mixning och mixa till en slät kräm. Krydda med salt och peppar.
  6. Fyll gärna i engångsspritspåse. Förvara i kylen.
  7. Skala gurkan och skär i ca ½ cm tjocka skivor. Förvara övertäckt i kylen.

30 minuter före servering

  1. Stek vegobitarna i 2 msk olja 4-5 minuter, tills de får lite färg.
  2. Lägg gurkskivorna på ett fat. Fördela hälften av avokadokrämen på gurkskivorna. Lägg på vegobitar och toppa med resten av avokadokrämen.
  3. Garnering: Klipp krasse över.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: ersätt gochujangsåsen med t ex vanlig chilisås.

Ingredienser

Portioner: 10 bufféportioner
  • 1 1/2 msk gochujangsås eller het chilisås
  • 1 1/2 tsk japansk soja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk liquid smoke
  • 4 msk rapsolja
  • 280 g naturella sojabitar (gärna oumph)
  • 1 gurka
Avokadokräm
  • 1 avokado
  • 3 msk hackad dragon
  • 1/2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1/2 dl olja
  • 2 krm salt
  • 1/2 krm peppar
Garnering
  • krasse
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 561 kJ / 134 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept