Veganska snittar - salladsblad med avokadosalsa

25
2
Veganska snittar - salladsblad med avokadosalsa

Goda och gröna snittar på blad av hjärtsallad. Skopa upp den pikanta salsan av avokado och gurka i en sötsalt sojadressing och strössla över med sesamfrö. Riktigt bra ”fingermat”.

Skriv ut
Veganska snittar - salladsblad med avokadosalsa

Ingredienser

10 st

Dressing

0.5 tsk
sesamolja
1 tsk
rapsolja
1 tsk
dijonsenap
1 msk
japansk soja
1 krm
chiliflakes

Grönsaker

1
avokado
0.5
gurka
2
hjärtsalladshuvuden

Till garnering

2 tsk
sesamfrön

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Elina

2/15/2020

Kan detta förberedas några timmar innan servering, eller kommer avokadon oxidera då?

Redaktionen ICAse

2/15/2020

Hej Elina! Ursäkta sent svar! Vi rekommenderar att göra snittarna strax innan servering. Avokadon kan, precis som du skriver, oxidera eftersom dressingen inte innehåller syra. Samtidigt kan gurkan bli "sladdrig". Hoppas att du gillar snittarna! Hälsningar från en annan Elina :)

Susanne

10/21/2018

Inte speciellt gott.

Näringsvärde per portion

Energi 171 KJ / 41 kCal
Fett 3 g
Salt 0.31 g
Kolhydrater 1 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept