Goda och gröna snittar på blad av hjärtsallad. Skopa upp den pikanta salsan av avokado och gurka i en sötsalt sojadressing och strössla över med sesamfrö. Riktigt bra ”fingermat”.
Ingredienser
10 st
Dressing
1/2
tsk
sesamolja
1
tsk
rapsolja
1
tsk
dijonsenap
1
msk
japansk soja
1
krm
chiliflakes
Grönsaker
1
avokado
1/2
gurka
2
hjärtsalladshuvuden
Till garnering
2
tsk
sesamfrön
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Vad tyckte du om receptet?
31
3 st
Kommentarer
Jeanette
2021-03-12
Jag älskar denna och alls jag bjudit den på gör detsamma! :)
Elina
2020-02-15
Kan detta förberedas några timmar innan servering, eller kommer avokadon oxidera då?
Redaktionen ICAse
2020-02-27
Hej Elina! Ursäkta sent svar! Vi rekommenderar att göra snittarna strax innan servering. Avokadon kan, precis som du skriver, oxidera eftersom dressingen inte innehåller syra. Samtidigt kan gurkan bli "sladdrig". Hoppas att du gillar snittarna! Hälsningar från en annan Elina :)
Kommentarer
Jeanette
2021-03-12Jag älskar denna och alls jag bjudit den på gör detsamma! :)
Elina
2020-02-15Kan detta förberedas några timmar innan servering, eller kommer avokadon oxidera då?
Redaktionen ICAse
2020-02-27Hej Elina! Ursäkta sent svar! Vi rekommenderar att göra snittarna strax innan servering. Avokadon kan, precis som du skriver, oxidera eftersom dressingen inte innehåller syra. Samtidigt kan gurkan bli "sladdrig". Hoppas att du gillar snittarna! Hälsningar från en annan Elina :)
Susanne
2018-10-21Inte speciellt gott.