Veganska snittar - salladsblad med avokadosalsa
Goda och gröna snittar på blad av hjärtsallad. Skopa upp den pikanta salsan av avokado och gurka i en sötsalt sojadressing och strössla över med sesamfrö. Riktigt bra ”fingermat”.
Ingredienser
10 st
Dressing
1/2 tsk sesamolja
1 tsk rapsolja
1 tsk dijonsenap
1 msk japansk soja
1 krm chiliflakes
Grönsaker
1 avokado
1/2 gurka
2 hjärtsalladshuvuden
Till garnering
2 tsk sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi171 KJ / 41 kCal
Fett3 g
Salt0.31 g
Kolhydrater1 g
Protein1 g
Kommentarer
Jag älskar denna och alls jag bjudit den på gör detsamma! :)
Jeanette
2021-03-12Kan detta förberedas några timmar innan servering, eller kommer avokadon oxidera då?
Elina
2020-02-15Hej Elina! Ursäkta sent svar! Vi rekommenderar att göra snittarna strax innan servering. Avokadon kan, precis som du skriver, oxidera eftersom dressingen inte innehåller syra. Samtidigt kan gurkan bli "sladdrig". Hoppas att du gillar snittarna! Hälsningar från en annan Elina :)
Redaktionen
2020-02-27Inte speciellt gott.
Susanne
2018-10-21