UNDER 30 MIN | Enkel

Veganska snittar - salladsblad med avokadosalsa

Goda och gröna snittar på blad av hjärtsallad. Skopa upp den pikanta salsan av avokado och gurka i en sötsalt sojadressing och strössla över med sesamfrö. Riktigt bra ”fingermat”.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dressing: Blanda sesamolja, olja, senap, soja och chiliflakes. Låt dressingen dra några minuter.
  2. Grönsaker: Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur och skär avokadon i små tärningar. 
  3. Skala och dela gurkan på längden och skrapa ur kärnhuset. Skär gurkan i små tärningar.
  4. Blanda dressingen med grönsakstärningarna. 
  5. Skär bort roten av salladen och plocka av salladsbladen.
  6. Till garnering: Lägg bladen på ett fat och lägg på grönsakerna, strö över sesamfröna och servera.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10 st
Dressing
  • 1/2 tsk sesamolja
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk japansk soja
  • 1 krm chiliflakes
Grönsaker
  • 1 avokado
  • 1/2 gurka
  • 2 hjärtsalladshuvuden
Till garnering
  • 2 tsk sesamfrön

Näringsvärde
Per portion

Energi 171 kJ / 41 kCal