Smördegspiroger med spenat och lök

Betyg 3.5 av 5.
64 personer har röstat
12
Smördegspiroger med spenat och lök

De här små och frasiga pirogerna på smördeg är perfekta som litet tilltugg eller enkel förrätt. Med färdig deg fixar du lätt ett gäng goda minipiroger. Fyllningen på lök, vitlök, spenat och kryddor är riktigt smarrig. Fyll smördegen och vik ihop till små piroger som du toppar med sesamfrön innan de gräddas i ugnen.

Smördegspiroger med spenat och lök

Ingredienser

12 portioner
250 g  färsk smördeg
1 dl  bladpersilja
2   gula lökar
1   vitlöksklyfta
2 msk  olja
1 tsk  spiskummin
1 tsk  mald koriander
1 krm  cayennepeppar
200 g  färsk spenat
flingsalt med jod
svartpeppar

Till pensling

1   ägg
1 msk  vatten
2 msk  sesamfrön

För alla

Kontrollera noga innehållet i smördegen.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg.
Gör mjölkproteinfri: välj ev mjölkproteinfri smördeg.
Gör äggfri: pensla med vatten istället för ägg.

Näringsvärdet är beräknat per pirog.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
64 personer har röstat

Kommentarer

Kan man frysa de fördiga piroger?

Chachi

2023-10-06

Kan man äta dessa kalla??

Carina

2022-08-25

Göra vegansk: Se till att smördegen inte innehåller smör och pensla inte med ägg.

Marie

2022-08-11

Näringsvärde per portion

Energi538 KJ / 129 kCal
Fett9 g
Salt0.2 g
Kolhydrater9 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Piroger med rotselleri och ädelost
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammkorvspirog med rosmarin och chèvre
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fetaostpiroger
Betyg 2.3 av 5.
65 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Smördegsostsnurra
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Filodegsknyten med fetaost och spenat
Betyg 4.4 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smördegsinbakade oliver
Betyg 3.9 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga