Smördegspiroger med spenat och lök

De här små och frasiga pirogerna är perfekta som litet tilltugg eller enkel förrätt. Med färsk smördeg fixar du lätt att göra de minipirogerna. Fyllningen med lök, vitlök, spenat och kryddor är riktigt smarrig. Fyll smördegen och vik ihop till små piroger som toppa med sesamfrön innan de gräddas i ugnen.

Ingredienser
12 portioner
250 g färsk smördeg
1 dl bladpersilja
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
1 tsk spiskummin
1 tsk mald koriander
1 krm cayennepeppar
200 g färsk spenat
flingsalt med jod
svartpeppar
Till pensling
1 ägg
1 msk vatten
2 msk sesamfrön
För alla
Kontrollera noga innehållet i smördegen.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg.
Gör mjölkproteinfri: välj ev mjölkproteinfri smördeg.
Gör äggfri: pensla med vatten istället för ägg.Näringsvärdet är beräknat per pirog.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg.
Gör mjölkproteinfri: välj ev mjölkproteinfri smördeg.
Gör äggfri: pensla med vatten istället för ägg.Näringsvärdet är beräknat per pirog.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi538 KJ / 129 kCal
Fett9 g
Salt0.2 g
Kolhydrater9 g
Protein3 g
Kommentarer
Kan man frysa de fördiga piroger?
Chachi
2023-10-06Kan man äta dessa kalla??
Carina
2022-08-25Göra vegansk: Se till att smördegen inte innehåller smör och pensla inte med ägg.
Marie
2022-08-11