Smördegspiroger med spenat och lök

53
7
Smördegspiroger med spenat och lök

De här små och frasiga pirogerna är perfekta som litet tilltugg eller enkel förrätt. Med färsk smördeg fixar du lätt att göra de minipirogerna. Fyllningen med lök, vitlök, spenat och kryddor är riktigt smarrig. Fyll smördegen och vik ihop till små piroger som toppa med sesamfrön innan de gräddas i ugnen.

Skriv ut
Smördegspiroger med spenat och lök

Ingredienser

12 portioner
250 g färsk smördeg
1 dl bladpersilja
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
1 tsk spiskummin
1 tsk mald koriander
1 krm cayennepeppar
200 g färsk spenat
flingsalt med jod
svartpeppar

Till pensling

1 ägg
1 msk vatten
2 msk sesamfrön

För alla

Kontrollera noga innehållet i smördegen.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg.
Gör mjölkproteinfri: välj ev mjölkproteinfri smördeg.
Gör äggfri: pensla med vatten istället för ägg.Näringsvärdet är beräknat per pirog.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

53

Kommentarer

Mikael

2021-08-28

Smakade gott, proportionerna helt off, halva fyllningen gick åt bara. Ska vara en lök och 100g spenat för att fungera till 12 piroger.

Lena

2021-04-12

Jag ska ha en ganska stor öppen mottagning i trädgården och tänker ha mycket plockmat som går att göra god tid innan. Kan man frysa in den färdiga pirogerna? Och sedan bara tina upp dem på själva dagen?

Elisabet

2020-10-20

Ska verkligen den färdiga smördegen kavlas ut? Är inte den färdigkavlad?

Redaktionen ICAse

2020-10-21

Hej Elisabeth! Nej, den färdiga smördegen ska inte kavlas ut. Som du skriver så är den färdiga smördegen redan kavlad. Vi ber om ursäkt för att det hade blivit fel i texten. Vi har tagit bort det i texten nu. Hoppas att du gillar pirogerna! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 538 KJ / 129 kCal
Fett 9 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 9 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept