Smördegspiroger med spenat och lök

Betyg 3.5 av 5.
66 personer har röstat
14
Smördegspiroger med spenat och lök

De här små och frasiga pirogerna på smördeg är perfekta som litet tilltugg eller enkel förrätt. Med färdig deg fixar du lätt ett gäng goda minipiroger. Fyllningen på lök, vitlök, spenat och kryddor är riktigt smarrig. Fyll smördegen och vik ihop till små piroger som du toppar med sesamfrön innan de gräddas i ugnen.

Smördegspiroger med spenat och lök

Ingredienser

12 portioner
250 g färsk smördeg
1 dl bladpersilja
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
1 tsk spiskummin
1 tsk mald koriander
1 krm cayennepeppar
200 g färsk spenat
flingsalt med jod
svartpeppar

Till pensling

1 ägg
1 msk vatten
2 msk sesamfrön

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
66 personer har röstat

Kommentarer

Ägg är inte veganska!

Annika

2024-12-07

Hej Annika! Det har du helt rätt i, var ser du att det står att de är veganska? Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2024-12-09

Gluten- och mjölkfri: använd smördegen från POP! Bakery. Gör cirklar med ca 10 cm i diameter. Grädda i ugnen i ca 15 min.

Nadja

2024-07-27

Kan man frysa de fördiga piroger?

Chachi

2023-10-06

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per pirog.
Energi538 KJ / 129 kCal
Fett9 g
Salt0.2 g
Kolhydrater9 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Piroger med fetaost och spenat
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Piroger med rotselleri och ädelost
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammkorvspirog med rosmarin och chèvre
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smördegsostsnurra
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Filodegsknyten med fetaost och spenat
Betyg 4.5 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smördegssnittar
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga