Smördegspiroger med spenat och lök

61
11
Smördegspiroger med spenat och lök

De här små och frasiga pirogerna är perfekta som litet tilltugg eller enkel förrätt. Med färsk smördeg fixar du lätt att göra de minipirogerna. Fyllningen med lök, vitlök, spenat och kryddor är riktigt smarrig. Fyll smördegen och vik ihop till små piroger som toppa med sesamfrön innan de gräddas i ugnen.

Smördegspiroger med spenat och lök

Ingredienser

12 portioner
250 g färsk smördeg
1 dl bladpersilja
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
1 tsk spiskummin
1 tsk mald koriander
1 krm cayennepeppar
200 g färsk spenat
flingsalt med jod
svartpeppar

Till pensling

1 ägg
1 msk vatten
2 msk sesamfrön

För alla

Kontrollera noga innehållet i smördegen.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg.
Gör mjölkproteinfri: välj ev mjölkproteinfri smördeg.
Gör äggfri: pensla med vatten istället för ägg.Näringsvärdet är beräknat per pirog.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

61

Kommentarer

Carina

2022-08-25

Kan man äta dessa kalla??

Marie

2022-08-11

Göra vegansk: Se till att smördegen inte innehåller smör och pensla inte med ägg.

Åsa

2022-02-13

De här blev jättegoda! Jag kavlade ut smördegen på bakplåtspapper, vilket gjorde det lätt att med en degskrapa lossa dem och sedan börja med att lyfta upp två motsatta ändar, som jag tryckte ihop och kunde sedan trycka in innanmätet och sedan fortsätta och trycka ihop kanterna. När kanterna var helt ihoptryckta, så kunde jag sedan lägga dem på plåten och försiktigt platta till dem. Jag skippade bladpersiljan, men hällde i 2 tsk torkad persilja och använde fryst, hackad spenat, som jag kramade ut när den var tinad innan jag blandade den med löken. Tog en gul och en röd lök. Jag blandade även i både fetaost och Blå Castello, vilket satte lite extra smak på dem.

Näringsvärde per portion

Energi 538 KJ / 129 kCal
Fett 9 g
Salt 2 g
Kolhydrater 9 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden