Smördegspiroger med spenat och lök
De här små och frasiga pirogerna på smördeg är perfekta som litet tilltugg eller enkel förrätt. Med färdig deg fixar du lätt ett gäng goda minipiroger. Fyllningen på lök, vitlök, spenat och kryddor är riktigt smarrig. Fyll smördegen och vik ihop till små piroger som du toppar med sesamfrön innan de gräddas i ugnen.
Ingredienser
12 portioner
250 g färsk smördeg
1 dl bladpersilja
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
1 tsk spiskummin
1 tsk mald koriander
1 krm cayennepeppar
200 g färsk spenat
flingsalt med jod
svartpeppar
Till pensling
1 ägg
1 msk vatten
2 msk sesamfrön
För alla
Kontrollera noga innehållet i smördegen.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg.
Gör mjölkproteinfri: välj ev mjölkproteinfri smördeg.
Gör äggfri: pensla med vatten istället för ägg.
Näringsvärdet är beräknat per pirog.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi538 KJ / 129 kCal
Fett9 g
Salt0.2 g
Kolhydrater9 g
Protein3 g
Kommentarer
Gluten- och mjölkfri: använd smördegen från POP! Bakery. Gör cirklar med ca 10 cm i diameter. Grädda i ugnen i ca 15 min.
Nadja
2024-07-27Kan man frysa de fördiga piroger?
Chachi
2023-10-06Kan man äta dessa kalla??
Carina
2022-08-25