Smördegspiroger med spenat och lök
De här små och frasiga pirogerna på smördeg är perfekta som litet tilltugg eller enkel förrätt. Med färdig deg fixar du lätt ett gäng goda minipiroger. Fyllningen på lök, vitlök, spenat och kryddor är riktigt smarrig. Fyll smördegen och vik ihop till små piroger som du toppar med sesamfrön innan de gräddas i ugnen.
Ingredienser
12 portioner
250 g färsk smördeg
1 dl bladpersilja
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
1 tsk spiskummin
1 tsk mald koriander
1 krm cayennepeppar
200 g färsk spenat
flingsalt med jod
svartpeppar
Till pensling
1 ägg
1 msk vatten
2 msk sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per pirog.
Energi538 KJ / 129 kCal
Fett9 g
Salt0.2 g
Kolhydrater9 g
Protein3 g
Kommentarer
Ägg är inte veganska!
Annika
2024-12-07Hej Annika! Det har du helt rätt i, var ser du att det står att de är veganska? Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-12-09Gluten- och mjölkfri: använd smördegen från POP! Bakery. Gör cirklar med ca 10 cm i diameter. Grädda i ugnen i ca 15 min.
Nadja
2024-07-27Kan man frysa de fördiga piroger?
Chachi
2023-10-06