Bild laddas
Äggersättning

Så använder du aquafaba

Kladdkaka, majonnäs och maränger innehåller allt som oftast ägg, men behövs det verkligen? Nix pix, det finns en ersättare! Med bönspad eller kikärtsspad även kallat aquafaba ersätter du ägg i dina bakverk och lyckas med äggfria veganska alternativ. Superbra och supergott!
Tips: Här hittar du alla våra veganska recept!

Aquafaba

Nu ska vi snacka bönspad, eller aquafaba som det så fint heter. Det brukar åka direkt ner i slasken va? Inte längre! Med detta mirakelspad kan du nämligen göra allt från maränger till kladdkaka, glass och majonnäs! Låt dig inte skrämmas av bönlukten, spadet ger ingen smak när du är klar! Spana in dessa recept med aquafaba som inte bara är äggfria utan också helt veganska.

5 recept med aquafaba

  • Ärtig chokladmousse

    237
    3

    Okej, enklare än så här blir det inte. Använd spadet från kikärtor eller andra bönor, vispa det fluffigt och blanda med smält mörk choklad och agavesirap. Klart! Toppa med dina favoritbär.

    Ärtig chokladmousse
  • Äggfria cookies

    140
    2

    Sötsega cookies med choklad utan ägg, går det att begära mer?

    Äggfria cookies
  • Kikärtsmaränger utan ägg

    171
    19

    Visste du att de flesta köpemaränger inte innehåller ägg? Det gör inte de här heller! Kikärtsspad, citronjuice och socker blir perfekta små maränger att mumsa på!

    Kikärtsmaränger utan ägg
  • Kladdkaka med mandelsmör

    129
    4

    Ut med äggen, in med kikärtsspad och mandelsmör! Då trollar du fram den här mäktiga kladdkakan.

    Kladdkaka med mandelsmör
  • Kikärtsmajonnäs - utan ägg

    73
    21

    Ägg ger ingen smak i majonnäsen, utan funkar bara som bindningsmedel. Det ersätter vi här med kikärtsspad som funkar lika bra!

    Kikärtsmajonnäs - utan ägg
Rätt mängd aquafaba

Mängd aquafaba per ägg:

  • 1 helt ägg = 3 msk aquafaba.
  • 1 äggvita = 2 msk aquafaba
Alla kommer älska!

Veganska efterrätter till jul

Här har vi sjukt goda veganska efterrätter med nötkross och dadeljox som passar till jul.
Bild laddas
Glassig vegansommar

Vegansk glass

Sommar är glass - det är sen gammalt. Här kommer recept på riktigt god vegansk glass!
Bild laddas
Välj vego!

Finns risk för proteinbrist?

Kan man drabbas av proteinbrist om man slutar äta kött?
Bild laddas
Viktiga livsmedel

Är du vegetarian?

Här är de livsmedel du bör ha extra koll på för att få i dig viktiga näringsämnen.
Bild laddas
Vi reder ut

Vegan eller vegetarian?

Eller flexitarian? Vad är skillnaden? Här är en ordlista för dig som vill ha koll.
Bild laddas
Ät mer grönt!

Därför ska du äta mer baljväxter

Vår ICA-dietist guidar dig till proteinrik supermat!
Bild laddas
Ät mer grönt!

Nyttiga recept med baljväxter

ICAs dietist har valt ut fem recept som du kanske kan landa på tallriken redan i kväll!
Bild laddas
Glassigt!

Veganska glasskombinationer

Här hittar du glassrecepten med svårslaget goda kombinationer med banan, lakrits och honung
Bild laddas
Framtidens mat!

Bönor & ärtor

Vare sig du använder konserverade eller lägger egna i blöt är det jackpot för miljö, plånbok och hälsa. Bönor och ärter är framtidens mat. Här lär du bland annat känna mörkögd black eye, krämiga borlotti och protein-ligans höjdare sojabönan.
Bild laddas