Äggersättning

Så använder du aquafaba

Kladdkaka, majonnäs och maränger innehåller allt som oftast ägg, men behövs det verkligen? Nix pix, det finns en ersättare! Med bönspad eller kikärtsspad även kallat aquafaba ersätter du ägg i dina bakverk och lyckas med äggfria veganska alternativ. Superbra och supergott!
Tips: Här hittar du alla våra veganska recept!

Aquafaba

Nu ska vi snacka bönspad, eller aquafaba som det så fint heter. Det brukar åka direkt ner i slasken va? Inte längre! Med detta mirakelspad kan du nämligen göra allt från maränger till kladdkaka, glass och majonnäs! Låt dig inte skrämmas av bönlukten, spadet ger ingen smak när du är klar! Spana in dessa recept med aquafaba som inte bara är äggfria utan också helt veganska.

5 recept med aquafaba

  • Ärtig chokladmousse

    Ärtig chokladmousse

    Betyg 3 av 5.
    237 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer.

    Okej, enklare än så här blir det inte. Använd spadet från kikärtor eller andra bönor, vispa det fluffigt och blanda med smält mörk choklad och agavesirap. Klart! Toppa med dina favoritbär.

    Ärtig chokladmousse
  • Äggfria cookies

    Äggfria cookies

    Betyg 3 av 5.
    140 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer.

    Sötsega cookies med choklad utan ägg, går det att begära mer?

    Äggfria cookies
  • Kikärtsmaränger utan ägg

    Kikärtsmaränger utan ägg

    Betyg 3.6 av 5.
    175 personer har röstat
    Receptet har 22 kommentarer.

    Visste du att de flesta köpemaränger inte innehåller ägg? Det gör inte de här heller! Kikärtsspad, citronjuice och socker blir perfekta små maränger att mumsa på!

    Kikärtsmaränger utan ägg
  • Kladdkaka med mandelsmör

    Kladdkaka med mandelsmör

    Betyg 3.1 av 5.
    129 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer.

    Ut med äggen, in med kikärtsspad och mandelsmör! Då trollar du fram den här mäktiga kladdkakan.

    Kladdkaka med mandelsmör
  • Kikärtsmajonnäs - utan ägg

    Kikärtsmajonnäs - utan ägg

    Betyg 4.1 av 5.
    79 personer har röstat
    Receptet har 25 kommentarer.

    Ägg ger ingen smak i majonnäsen, utan funkar bara som bindningsmedel. Det ersätter vi här med kikärtsspad som funkar lika bra!

    Kikärtsmajonnäs - utan ägg
Rätt mängd aquafaba

Mängd aquafaba per ägg:

  • 1 helt ägg = 3 msk aquafaba.
  • 1 äggvita = 2 msk aquafaba

Artiklar (1546)

Glassig vegansommar

Vegansk glass

Sommar är glass - det är sen gammalt. Här kommer recept på riktigt god vegansk glass!

Vi reder ut

Vegan eller vegetarian?

Eller flexitarian? Vad är skillnaden? Här är en ordlista för dig som vill ha koll.

Viktiga livsmedel

Är du vegetarian?

Här är de livsmedel du bör ha extra koll på för att få i dig viktiga näringsämnen.

Framtidens mat!

Bönor & ärtor

Vare sig du använder konserverade eller lägger egna i blöt är det jackpot för miljö, plånbok och hälsa. Bönor och ärter är framtidens mat. Här lär du bland annat känna mörkögd black eye, krämiga borlotti och protein-ligans höjdare sojabönan.