Veganska efterrätter till jul
Här har vi sjukt goda veganska efterrätter med nötkross och dadeljox som passar till jul.
Kladdkaka, majonnäs och maränger innehåller allt som oftast ägg, men behövs det verkligen? Nix pix, det finns en ersättare! Med bönspad eller kikärtsspad även kallat aquafaba ersätter du ägg i dina bakverk och lyckas med äggfria veganska alternativ. Superbra och supergott!
Tips: Här hittar du alla våra veganska recept!
Nu ska vi snacka bönspad, eller aquafaba som det så fint heter. Det brukar åka direkt ner i slasken va? Inte längre! Med detta mirakelspad kan du nämligen göra allt från maränger till kladdkaka, glass och majonnäs! Låt dig inte skrämmas av bönlukten, spadet ger ingen smak när du är klar! Spana in dessa recept med aquafaba som inte bara är äggfria utan också helt veganska.
Okej, enklare än så här blir det inte. Använd spadet från kikärtor eller andra bönor, vispa det fluffigt och blanda med smält mörk choklad och agavesirap. Klart! Toppa med dina favoritbär.
Visste du att de flesta köpemaränger inte innehåller ägg? Det gör inte de här heller! Kikärtsspad, citronjuice och socker blir perfekta små maränger att mumsa på!
Ut med äggen, in med kikärtsspad och mandelsmör! Då trollar du fram den här mäktiga kladdkakan.
Ägg ger ingen smak i majonnäsen, utan funkar bara som bindningsmedel. Det ersätter vi här med kikärtsspad som funkar lika bra!
Mängd aquafaba per ägg:
Här har vi sjukt goda veganska efterrätter med nötkross och dadeljox som passar till jul.
Sommar är glass - det är sen gammalt. Här kommer recept på riktigt god vegansk glass!
Eller flexitarian? Vad är skillnaden? Här är en ordlista för dig som vill ha koll.
Här är de livsmedel du bör ha extra koll på för att få i dig viktiga näringsämnen.
ICAs dietist har valt ut fem recept som du kanske kan landa på tallriken redan i kväll!
Här hittar du glassrecepten med svårslaget goda kombinationer med banan, lakrits och honung
Vare sig du använder konserverade eller lägger egna i blöt är det jackpot för miljö, plånbok och hälsa. Bönor och ärter är framtidens mat. Här lär du bland annat känna mörkögd black eye, krämiga borlotti och protein-ligans höjdare sojabönan.