Kladdkaka, majonnäs och maränger innehåller allt som oftast ägg, men behövs det verkligen? Nix pix, det finns en ersättare! Med bönspad eller kikärtsspad även kallat aquafaba ersätter du ägg i dina bakverk och lyckas med äggfria veganska alternativ. Superbra och supergott!
Tips: Här hittar du alla våra
veganska recept!
Nu ska vi snacka bönspad, eller aquafaba som det så fint heter. Det brukar åka direkt ner i slasken va? Inte längre! Med detta mirakelspad kan du nämligen göra allt från maränger till kladdkaka, glass och majonnäs! Låt dig inte skrämmas av bönlukten, spadet ger ingen smak när du är klar! Spana in dessa recept med aquafaba som inte bara är äggfria utan också helt veganska.
Okej, enklare än så här blir det inte. Använd spadet från kikärtor eller andra bönor, vispa det fluffigt och blanda med smält mörk choklad och agavesirap. Klart! Toppa med dina favoritbär.
Sötsega cookies med choklad utan ägg, går det att begära mer?
Visste du att de flesta köpemaränger inte innehåller ägg? Det gör inte de här heller! Kikärtsspad, citronjuice och socker blir perfekta små maränger att mumsa på!
Ut med äggen, in med kikärtsspad och mandelsmör! Då trollar du fram den här mäktiga kladdkakan.
Ägg ger ingen smak i majonnäsen, utan funkar bara som bindningsmedel. Det ersätter vi här med kikärtsspad som funkar lika bra!
Mängd aquafaba per ägg: