Julsill
Här har vi en inlagd sill som passar extra bra till jul. Kryddpeppar och lagerblad ger en fin smak till ättikslagen, medan lime och apelsin ger en pigg citruston.
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
1 morot
10 cm purjolök
Ättikslag
1 dl strösocker
1/2 dl ättiksprit
1 1/2 dl vatten
5 kryddpepparkorn
2 lagerblad
Sill
420 g inläggningssill på minuten
1 lime
1 apelsin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1061 KJ / 254 kCal
Fett9.9 g
Salt0.1 g
Kolhydrater30.4 g
Protein9.8 g
Kommentarer
Jag gjorde denna sill i helgen. Idag skulle jag smaka för att bara kolla av så att det blev gott innan jag bjuder gästerna på den. Trots att jag tog lite mindre av både lime och citron så smakar den jättesurt/beskt av lime. Inte gott. Hur räddar jag den nu? Kan jag hälla i mer socker (eller kanske salt) i burken?
Mari
2018-12-19Hej Mari! Du kan möjligen testa med lite mer socker i lagen. Vi vet dock inte om det kommer att fungera. Tanken är att den ska smaka mycket limeskal. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-12-23Hur länge håller den i kyl.
Anette
2018-12-11Hej Anette! Med god hygien och förvaring i kyl i burk med lock håller den sig säkert 7-10 dagar. Däremot förkortas tiden när man tar ut den och ställer den på ett buffébord och när man har verktyg i den. Bäst att ta ut lite i taget och lägga upp. Du kan alltid lukta och smaka innan servering. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-12-17