Julsill

246
2
Julsill

Här har vi en inlagd sill som passar extra bra till jul. Kryddpeppar och lagerblad ger en fin smak till ättikslagen, medan lime och apelsin ger en pigg citruston.

Julsill

Ingredienser

4 portioner
1 rödlök
1 morot
10 cm purjolök

Ättikslag

1 dl strösocker
1/2 dl ättiksprit
1 1/2 dl vatten
5 kryddpepparkorn
2 lagerblad

Sill

420 g inläggningssill på minuten
1 lime
1 apelsin

För alla

Sillen är fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Receptet är ändrat mars 2022.

Gör så här

Tips

Grundreceptet är provlagat för 4 port men passar även för 8 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

246

Kommentarer

Mari

2018-12-19

Jag gjorde denna sill i helgen. Idag skulle jag smaka för att bara kolla av så att det blev gott innan jag bjuder gästerna på den. Trots att jag tog lite mindre av både lime och citron så smakar den jättesurt/beskt av lime. Inte gott. Hur räddar jag den nu? Kan jag hälla i mer socker (eller kanske salt) i burken?

Redaktionen ICAse

2018-12-23

Hej Mari! Du kan möjligen testa med lite mer socker i lagen. Vi vet dock inte om det kommer att fungera. Tanken är att den ska smaka mycket limeskal. Lycka till! Hälsningar Michelle

Anette

2018-12-11

Hur länge håller den i kyl.

Redaktionen ICAse

2018-12-17

Hej Anette! Med god hygien och förvaring i kyl i burk med lock håller den sig säkert 7-10 dagar. Däremot förkortas tiden när man tar ut den och ställer den på ett buffébord och när man har verktyg i den. Bäst att ta ut lite i taget och lägga upp. Du kan alltid lukta och smaka innan servering. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1061 KJ / 254 kCal
Fett 9.9 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 30.4 g
Protein 9.8 g
Läs mer om näringsvärden