Julsill | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Julsill

Här har vi en inlagd sill som passar extra bra till jul. Kryddpeppar och lagerblad ger en fin smak till ättikslagen, medan lime och apelsin ger en pigg citruston.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök och morot och ansa purjolöken. Skiva allt tunt på snedden.
  2. Ättikslag: Blanda socker, ättikssprit, vatten och kryddor i en kastrull och koka upp. Lägg ner lök, morot och purjo. Låt lagen svalna.
  3. Sill: Skölj sillen och låt den rinna av. Skär den i bitar.
  4. Skölj limen och apelsinen och skär dem i skivor.
  5. Lägg sillen och citrusskivorna i en burk och häll över lagen. Låt den stå i kylen över natten.

För alla

Sillen är fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Tips

Grundreceptet är provlagat för 4 port men passar även för 8 bufféportioner.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 1 morot
  • 10 cm purjolök
Ättikslag
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 dl ättiksprit
  • 1 1/2 dl vatten
  • 5 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
Sill
  • 420 g inläggningssill på minuten
  • 1 lime
  • 1 apelsin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1061 kJ / 254 kCal