Picklad sill

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
3
Picklad sill

Fixa en klassisk, god sillinläggning på en halvtimme! Skiva lök, morot och gulbeta och låt koka upp i en lag. När den har svalnat garnerar du "inläggningssill på minuten" med grönsakerna och toppar med pepparrot och dill.

Picklad sill

Ingredienser

4 portioner
1   rödlök
1   morot
1   gulbeta
420 g  inläggningssill på minuten
2 msk  riven färsk pepparrot
1/2   kruka dill

Ättikslag

1/2 dl  ättiksprit (12%)
1 dl  strösocker
1 1/2 dl  vatten

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 portioner på ett buffébord.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Supergod sill! 8:e året i rad som jag lägger in denna sill!

Sara

2021-12-22

Picklad sill hit och annat Picklat som dyker upp i våra recept?? Tramsigt, när det heter INLAGD eller eventuellt SYRAD....varför kan vi inte prata svenska i Sverige, För övrigt intressant recept. Det här nya språket....inom alla möjliga områden är inget för folk över 50 år, en stor grupp som försvinner...kanske de man vi nå, ungdomar lägger säkert inte in så mycket sill..

Annika

2021-12-16

"Picklad" sill? Inlagd, heter det på svenska, och har alltid hetat. Vårda språket, för bövelen!

Anders

2021-12-11

Näringsvärde per portion

Energi687 KJ / 164 kCal
Fett6 g
Salt2 g
Kolhydrater19 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Löksill
Betyg 3.5 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagd sill med dragon och fänkål
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svartvinbärssill
Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Olle Nymans sill med persilja, vitlök och citron
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Asiatisk sill
Betyg 3.5 av 5.
117 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citron- och pepparrotssill
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga