Picklad sill
Fixa en klassisk, god sillinläggning på en halvtimme! Skiva lök, morot och gulbeta och låt koka upp i en lag. När den har svalnat garnerar du "inläggningssill på minuten" med grönsakerna och toppar med pepparrot och dill.
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
1 morot
1 gulbeta
420 g inläggningssill på minuten
2 msk riven färsk pepparrot
1/2 kruka dill
Ättikslag
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
För alla
Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Tips
Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 portioner på ett buffébord.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi687 KJ / 164 kCal
Fett6 g
Salt2 g
Kolhydrater19 g
Protein6 g
Kommentarer
Supergod sill! 8:e året i rad som jag lägger in denna sill!
Sara
2021-12-22Picklad sill hit och annat Picklat som dyker upp i våra recept?? Tramsigt, när det heter INLAGD eller eventuellt SYRAD....varför kan vi inte prata svenska i Sverige, För övrigt intressant recept. Det här nya språket....inom alla möjliga områden är inget för folk över 50 år, en stor grupp som försvinner...kanske de man vi nå, ungdomar lägger säkert inte in så mycket sill..
Annika
2021-12-16"Picklad" sill? Inlagd, heter det på svenska, och har alltid hetat. Vårda språket, för bövelen!
Anders
2021-12-11