Picklad sill

3
3
Picklad sill

Fixa en klassisk, god sillinläggning på en halvtimme! Skiva lök, morot och gulbeta och låt koka upp i en lag. När den har svalnat garnerar du "inläggningssill på minuten" med grönsakerna och toppar med pepparrot och dill.

Picklad sill

Ingredienser

4 portioner
1 rödlök
1 morot
1 gulbeta
420 g inläggningssill på minuten
2 msk riven färsk pepparrot
1/2 kruka dill

Ättikslag

1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 portioner på ett buffébord.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Sara

2021-12-22

Supergod sill! 8:e året i rad som jag lägger in denna sill!

Annika

2021-12-16

Picklad sill hit och annat Picklat som dyker upp i våra recept?? Tramsigt, när det heter INLAGD eller eventuellt SYRAD....varför kan vi inte prata svenska i Sverige, För övrigt intressant recept. Det här nya språket....inom alla möjliga områden är inget för folk över 50 år, en stor grupp som försvinner...kanske de man vi nå, ungdomar lägger säkert inte in så mycket sill..

Anders

2021-12-11

"Picklad" sill? Inlagd, heter det på svenska, och har alltid hetat. Vårda språket, för bövelen!

Näringsvärde per portion

Energi 687 KJ / 164 kCal
Fett 6 g
Salt 2 g
Kolhydrater 19 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden