Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Picklad sill

Fixa en klassisk, god sillinläggning på en halvtimme! Skiva lök, morot och gulbeta och låt koka upp i en lag. När den har svalnat garnerar du "inläggningssill på minuten" med grönsakerna och toppar med pepparrot och dill.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök, morot och gulbeta. Skär löken i klyftor. Skiva moroten tunt på snedden. Skiva gulbetan så tunt som möjligt. Gärna med mandolin, osthyvel eller potatisskalare.
  2. Ättikslag: Koka upp ättikssprit med socker och vatten. Lägg ner lök, morot och gulbeta och låt det koka upp. Låt svalna.
  3. Häll av sillen och låt den rinna av. Blanda sillen med grönsakerna och lagen. Skala och riv pepparroten.
  4. Servera sillen med grönsakerna som ligger i lagen, riven pepparrot och dill.

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 portioner på ett buffébord.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 1 morot
  • 1 gulbeta
  • 420 g inläggningssill på minuten
  • 2 msk riven färsk pepparrot
  • 1/2 kruka dill
Ättikslag
  • 1/2 dl ättiksprit (12%)
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1275 kJ / 305 kCal