Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Matjessill med chili och sherry

En supergod matjessill med chili och sherry som du gärna tillagar dagen innan den dukas fram på buffébordet. Fräs vitlök, rödlök, tomatpuré och chili i olja före du tillsätter resten av ingredienserna. Låt stå i en burk några timmar före servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av matjessillen och spara spadet. Skala och finhacka vitlöken. Skala och skär rödlöken i skivor. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Fräs vitlök, rödlök och chili i olja i en kastrull 2–3 minuter utan att det tar färg. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med någon minut.
  3. Ta från värmen och tillsätt chilisås, sherry, matjessillspad samt dillfrön. Blanda med sillen. Häll upp i en burk och låt stå ca 8 timmar i kylen. Sillen är därefter godast att äta inom några timmar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 burk matjessill, hela filéer (à 570 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 liten rödlök
  • 1/2 chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl chilisås
  • 3 msk sherry
  • 1/2 dl matjessillspad
  • 1 krm dillfrön
Lägg till i inköpslistan