Kanelbullekaka med frosting
Kanelbullar i all ära, men har du provat kanelbullekaka? En fluffig, saftig kaka med smak av kanelbulle som toppas med en krämig frosting av florsocker och färskost och dekoreras med pärlsocker och kanel.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2022
Ingredienser
ca 20 bitar
3 1/2 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1 tsk mortlad kardemumma
2 ägg
2 dl mjölk
1 dl neutral rapsolja
1 1/2 dl kokande vatten
2 1/2 msk malen kanel
Frosting
100 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
200 g färskost
Vid servering
malen kanel
pärlsocker
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, smör och färskost.
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1023 KJ / 245 kCal
Fett13 g
Salt1 g
Kolhydrater29 g
Protein3 g
Kommentarer
Guuuudomlig
Ewa
2024-09-06Jättegod kaka. Inga problem med smeten. Däremot vispade jag istället för att röra ihop ägg, mjölk och olja som det står. 30 min i varmluftsugn. Vart magiskt god!
Karen
2023-07-28God kaka men tog en dl extra vetemjöl då smeten var väldigt lös, det blev jättebra. Använde också kokhett vatten.
Kajsa
2023-01-14