Cinnamon rolls med glasyr
Baka kanelbullar på amerikanskt vis! Dessa saftiga cinnamon rolls bakas i en ugnsform och toppas med söt glasyr efter gräddning. Resultatet? En bulle som ingen fikaälskare kan motstå.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2024
Ingredienser
12 st
2 dl mjölk (3 %)
3 msk strösocker
12 g färsk jäst (12 g motsvarar ca 1/4 förp à 50 g)
100 g rumstempererat smör
2 rumstempererade ägg
8 dl vetemjöl (8 dl motsvarar 480 g) + extra till utbakning
1/2 tsk salt
Fyllning
125 g rumstempererat smör
1 dl ljust muscovadosocker
1/2 dl strösocker
1 1/2 msk kanel
1 krm salt
Glasyr
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 msk mjölk (3 %)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi1635 KJ / 391 kCal
Fett18 g
Salt0.7 g
Kolhydrater52 g
Protein5 g
Kommentarer
Vi följde receptet och jäste över natten. Har aldrig ätit saftigare, fluffigare och godare bullar… och då gillar jag inte bullar i vanliga fall. Men dessa gör jag igen och igen. Sååå goda. Dock misslyckades jag med glasyren första gången. Ska ha lite mer finkänsla i fortsättningen
Elin
2024-10-20Jag jäste degen som vanligt i rumstemperatur tills dubbel storlek och hade brunt farinsocker i fyllningen istället. Blev jättegoda!
Emma
2024-10-14Aldrig jäst bulldeg i kylen förut och kommer inte göra det igen. Bullarna blev extremt torra och tråkiga. Glasyren var kanske det som räddade allting men även den kändes fel, passade inte alls till kanelbullarna
Alexander
2024-10-11