Cinnamon rolls med glasyr

Baka kanelbullar på amerikanskt vis! Dessa saftiga cinnamon rolls bakas i en ugnsform och toppas med söt glasyr efter gräddning. Resultatet? En bulle som ingen fikaälskare kan motstå.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2024

Ingredienser
12 st
2 dl mjölk (3 %)
3 msk strösocker
12 g färsk jäst (12 g motsvarar ca 1/4 förp à 50 g)
100 g rumstempererat smör
2 rumstempererade ägg
8 dl vetemjöl (8 dl motsvarar 480 g) + extra till utbakning
1/2 tsk salt
Fyllning
125 g rumstempererat smör
1 dl ljust muscovadosocker
1/2 dl strösocker
1 1/2 msk kanel
1 krm salt
Glasyr
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 msk mjölk (3 %)
Gör så här
00:10:00
06:00:00
01:00:00
00:25:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi1635 KJ / 391 kCal
Fett18 g
Salt0.7 g
Kolhydrater52 g
Protein5 g
Kommentarer
Otroligt saftiga och fluffiga bullar! Gör omedelbart en ny sats!
Annica
2025-07-02Vi följde receptet och jäste över natten. Har aldrig ätit saftigare, fluffigare och godare bullar… och då gillar jag inte bullar i vanliga fall. Men dessa gör jag igen och igen. Sååå goda. Dock misslyckades jag med glasyren första gången. Ska ha lite mer finkänsla i fortsättningen
Elin
2024-10-20Jag jäste degen som vanligt i rumstemperatur tills dubbel storlek och hade brunt farinsocker i fyllningen istället. Blev jättegoda!
Emma
2024-10-14