Mumsigaste fikat

Fira chokladbollen

Den älskade chokladbollen har förärats med en alldeles egen dag, den 11 maj. Lätta att slänga ihop och av ingredienser som ofta finns hemma - chokladbollen är en uppskattad sötsak för både stora och små.
Tips: Här är alla våra populära recept på chokladbollar!

Chokladbollens dag

Allt fler dagar i almanackan täcks upp av speciella matdagar. Olika råvaror och rätter har fått sina alldeles egna speciella dagar. I många fall är matdagarna introducerade av finurliga företag och lobbyister som ett skäl för att öka konsumtionen av något en viss dag. Men vad gör väl det? Vi tackar inte nej till en chans att fira allt gott vi har omkring oss!

Kaffe eller inte kaffe? Brynt smör eller vanligt smör? Rulla i kokos eller pärlsocker? Det råder delade meningar om vad som ska ingå i bästa chokladbollssmeten och vad den runda fikafavoriten ska rullas i. Vårt tips är att våga ta ut svängarna – lek med smaksättningar, ingredienser och garnering för att hitta just din favorit! Passa på den 11 maj – då är det chokladbollens dag.

Frukt är också godis

Genom att mixa nötter, fröer, torkade frukter och bär tillsammans med kakao kan du rulla goda och nyttiga chokladbollar. Gott både till fikat och som snacks efter träningen. Använd fantasin och prova dig fram, det mesta går att mixa och rulla! Scrolla ner så hittar du några av våra nyttiga chokladbollsrecept.

Mumsiga chokladbollsrecept

 • Chokladbollar

  Chokladbollar

  Betyg 3.9 av 5.
  29262 personer har röstat
  Receptet har 275 kommentarer.

  Dessa chokladbollar får en god smak av att smöret först får puttra. Rulla chokladbollarna i kokos eller pärlsocker, det som du själv föredrar.

  Chokladbollar
 • Jordnötsbollar

  Jordnötsbollar

  Betyg 4.4 av 5.
  37 personer har röstat
  Receptet har 4 kommentarer.

  Fyra ingredienser, lite kokos på toppen - det är allt som krävs för att göra dessa gudomligt goda och nyttiga jordnötsbollarna. Perfekta som energirikt mellanmål!

  Jordnötsbollar
 • Kanel- och dadelbollar

  Kanel- och dadelbollar

  Betyg 4.3 av 5.
  140 personer har röstat
  Receptet har 17 kommentarer.

  Vill du undvika vitt socker, men ändå njuta av god fika? Då tycker vi att du ska prova Dadelbollar med kanel till kaffet. Dadelbollar är lätta att göra och hur smaskiga som helst. Gör en dubbel sats till jul – det kommer gå åt!

  Kanel- och dadelbollar
 • Chokladbollar med O´boy

  Chokladbollar med O´boy

  Betyg 4 av 5.
  140 personer har röstat
  Receptet har 6 kommentarer.

  Ljuvligt goda chokladbollar som älskas av såväl stora som små! Vi tar tillvara på O´boypulvrets bakegenskaper och låter det ersätta såväl socker och kakao som vaniljsocker. Förvara bollarna i tätslutande burk i kylen eller frys in och plocka fram en stund innan det är fikadags.

  Chokladbollar med O´boy
Har du testat...
 • Jordnötssmör i bollarna gör dem extra krämiga och goda.
 • Äkta vaniljpulver i stället för vaniljsocker ger en extra lyxig smak.
 • Rostade nötter i bollarna ger en ännu mer intensiv nötsmak. Rosta naturella nötter i en het panna, låt svalna och mixa ihop med övriga ingredienser.  
 • Brynt smör i chokladbollsmeten ger extra mycket smak och en nötig touch.  
 • Hackade nötter eller kakaopulver är ett kul alternativ att rulla bollarna i. 

Artiklar (1572)

Smarrig topping!

Dekorera bullar

Fira kanelbullens dag med extra lyxiga bullar. Vad sägs om toscatopping, kolasås och jordnötter eller kanelbullscupcakes med frostingr?

Minska snackssvinnet!

Frysa in snacks

Kan man frysa in chips, choklad och småkakor?

Gott och hållbart!

Baka med kaffe

Minska kaffesvinnet och baka med ditt överblivna kaffe!