Enkelt och gott

Olika sorters pesto

Letar du efter recept på olika sorters pesto? Hemmagjord pesto går att variera i oändlighet, inspireras av det du har hemma eller de råvaror som är i säsong just nu.
Tips: Här hittar du alla våra recept på pesto!

Olika sorters pesto

  • Pesto med basilika

    Pesto med basilika

    Betyg 4.4 av 5.
    240 personer har röstat
    Receptet har 39 kommentarer.

    Visst är det gott med hemmagjord pesto? Dessutom är det superlätt att göra egen pesto och det passar till det mesta – som pasta pesto, pizza eller sallad. Här har vi gjort peston på klassiskt vis med basilika, pinjenötter, parmesan och vitlök.

    Pesto med basilika
  • Pistage- och myntapesto

    Pesto med mynta

    Betyg 4.3 av 5.
    12 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Pesto kan göras på oändligt många sätt! Prova vår pistagepesto med frisk smak av mynta. De enda ingredienserna du behöver är pistagenötter, myntablad, olivolja, vitlök och salt. Sen är det bara att mixa och servera.

    Pistage- och myntapesto
  • Persiljepesto

    Pesto med persilja

    Betyg 4.2 av 5.
    17 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer.

    Pesto är den perfekta röran som går att variera på en mängd olika vis. Just detta recept är en persiljepesto med solrosfrön och prästost, helt utan pinjenötter. Servera den hemmagjorda peston till pasta, tomatsallad eller en bit fisk.

    Persiljepesto
  • Röd pesto

    Röd pesto

    Betyg 4 av 5.
    23 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer.

    Skippa den köpta peston och mixa ihop en själv! Allt du behöver är soltorkade tomater, de nötter eller frön du har hemma, parmesan, vitlök, olivolja och en matbererade.

    Röd pesto
  • Pistagepesto

    Pistagepesto

    Betyg 4.7 av 5.
    7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Sugen på en ny typ av pesto? Prova pistagespesto, som du enkelt gör med pistagenötter, basilika, persilja, vitlök, citron och parmesan. Servera den smakrika pistagepeston tillsammans med din favoritpasta, eller varför inte på pizza eller till bröd?

    Pistagepesto
  • Avokadopesto

    Avokadopesto

    Betyg 5 av 5.
    8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    Pesto på ett nytt sätt! Avokado, citron, basilika, vitlök, mandel och parmesan mixas till en slät pesto. Perfekt att servera på snittar, till bröd, tillsammans med sallad eller en god pastarätt.

    Avokadopesto
  • Grönkålspesto med valnötter och halloumi

    Grönkålspesto med valnötter och halloumi

    Betyg 4.7 av 5.
    3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    Prova en annan typ av pesto! Mixa bara grönkål med valnötter och halloumi tillsammans med olja och citron, och du har en god grön röra. Peston passar perfekt till pasta, som topping på snittar eller röra till buffén.

    Grönkålspesto med valnötter och halloumi
  • Ramslökspesto

    Ramslökspesto

    Betyg 3.3 av 5.
    13 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer.

    Gör din egen pesto med ramslök. Ramslökspesto passar bra till grillad fisk, kött eller som dressing till sallad. Du gör ramslökspeston av pinjenötter, persilja olivolja och parmesan och smaksätter med citronskal.

    Ramslökspesto
  • Pesto på nässlor

    Pesto på nässlor

    Betyg 4.9 av 5.
    13 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer.

    Har du nässlor i trädgården? Ta tillvara dem och mixa en pesto med pinjenötter och parmesan. Perfekt att ha i kylen för att sätta guldkant på allt från rostat bröd eller omelett till pasta och risotto.

    Pesto på nässlor
  • Pesto på morotsblast

    Pesto på morotsblast

    Betyg 4.6 av 5.
    53 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer.

    Brukar du slänga blasten från knippmorötter? Tänk om! Tillsammans med olivolja, pinjenötter och citron blir de en härlig pesto som gör sig fint till pasta eller som dipp.

    Pesto på morotsblast

Gör pesto på vad du har hemma

Nästa gång du behöver en sista middag innan storhandlingen - passa på att göra pesto på det sista i kylen! Mixa bara något grönt, någon nöt, någon ost, någon olja, vitlök, salt och svartpeppar. Klart! 

  1. 1. Något grönt

    Basilika
    Dill
    Persilja
    Gräslök
    Mynta
    Koriander
    Ramslök
    Morotsblast
    Rödbetsblast
    Gröna ärtor
    Grönkål
    Svartkål
    Avokado
    Spenat
    Broccoli
    Nässlor
    Ruccola

  2. 2. Någon nöt

    Pinjenötter
    Hasselnötter
    Mandel
    Pistagenötter
    Valnötter
    Solroskärnor
    Pumpakärnor
    Cashewnötter

  3. 3. Någon ost

    Parmesan
    Prästost
    Cheddarost
    Västerbottensost
    Halloumi

  4. 4. Någon olja

    Olivolja
    Rapsolja

  5. 5. Smaksättare

    Vitlök, salt och svartpeppar.

Artiklar (1587)

So fresh!

Färska örter

Här listar vi de vanligaste färska örterna, hur de smakar och hur du använder dem i matlagningen.

Festligt!

Goda snacks med parmesan

Vem älskar inte ostiga snacks? Här har vi samlat våra bästa snacks med parmesan som passar utmärkt till fördrinken, myskvällen eller som tillbehör till sensommarmiddagen.

Örtigt

Grönt är skönt

Vi djupdyker i örten rosmarin och bjuder på matnyttig fakta och goda recept.

Nyfiken på raw food?

En kosthållning där råvarorna aldrig hettas upp över 42 grader. Se våra recept.