Det är superenkelt att odla egna örter. Kolla in de här smarta odlingspåsarna - preppad med jord och fröer och bara att odla direkt i påsen. Det finns fem olika, härliga örter som kan förgylla din matlagning. Välj mellan koriander, mynta, basilika, persilja och gräslök.
Tips: smarriga recept med olika
kryddor och smaker.
Den är enkelt att odla sina egna kryddor, det tar bara lite tid! Du behöver en eller flera fröpåsar, en sax, lite vatten och något att skriva sort med.
Så från februari till juli. Klipp av toppen på påsen längs den streckade linjen och ta ut fröpåsen.
Sprid ut fröerna över jorden och rör försiktigt om i de översta 2 cm i jorden så att fröna sprids ut jämnt.
Vattna försiktigt och se till att jorden håller sig fuktig under hela odlingsperioden. Placera odlingspåsen varmt och ljust inomhus, men inte i direkt solljus.
Efter 2-3 veckor har fröna grott och de första späda bladen visar sig. Odlarlycka! Då kan du flytta påsen till direkt solljus.
När plantorna blivit 3-4 cm höga kan du plantera ut dem eller plantera om i större kruka.
Efter mellan 8-12 veckor, beroende på vilken ört du odlar, är det äntligen dags att skörda. Inget är så gott som hemmaodlat. Smaklig måltid!