Det är superenkelt att odla egna örter. Kolla in de här smarta odlingspåsarna - preppad med jord och fröer och bara att odla direkt i påsen. Det finns fem olika, härliga örter som kan förgylla din matlagning. Välj mellan koriander, mynta, basilika, persilja och gräslök.
Tips: smarriga recept med olika kryddor och smaker.
Den är enkelt att odla sina egna kryddor, det tar bara lite tid! Du behöver en eller flera fröpåsar, en sax, lite vatten och något att skriva sort med.
Så från februari till juli. Klipp av toppen på påsen längs den streckade linjen och ta ut fröpåsen.
Sprid ut fröerna över jorden och rör försiktigt om i de översta 2 cm i jorden så att fröna sprids ut jämnt.
Vattna försiktigt och se till att jorden håller sig fuktig under hela odlingsperioden. Placera odlingspåsen varmt och ljust inomhus, men inte i direkt solljus.
Efter 2-3 veckor har fröna grott och de första späda bladen visar sig. Odlarlycka! Då kan du flytta påsen till direkt solljus.
När plantorna blivit 3-4 cm höga kan du plantera ut dem eller plantera om i större kruka.
Efter mellan 8-12 veckor, beroende på vilken ört du odlar, är det äntligen dags att skörda. Inget är så gott som hemmaodlat. Smaklig måltid!
Med dessa tips blir du en mästare på drinkar där smakerna står i fokus.
Här listar vi de vanligaste färska örterna, hur de smakar och hur du använder dem i matlagningen.
Färska örter lyfter både maten och hälsan! Vi hjälper dig komma igång med odlingen hemma.
Letar du efter recept på olika sorters pesto? Hemmagjord pesto går att variera i oändlighet, inspireras av det du har hemma eller de råvaror som är i säsong just nu.
Vill du skörda och odla egna grönsaker? Här listar vi vad du behöver för att komma igång.
En kosthållning där råvarorna aldrig hettas upp över 42 grader. Se våra recept.