Pesto på morotsblast

41
6
Pesto på morotsblast

Brukar du slänga blasten från knippmorötter? Tänk om! Tillsammans med olivolja, pinjenötter och citron blir de en härlig pesto som gör sig fint till pasta eller som dipp.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Pesto på morotsblast

Ingredienser

ca 3 dl
blast från 1 knippe morötter (1 knippe blast motsvarar ca 1 liter)
1 1/2 dl riven parmesan
1 dl olivolja
1/2 dl pinjenötter
1 riven vitlöksklyfta
1 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

För alla

Fri från gluten och laktos men innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

41

Kommentarer

Inger

2022-08-03

Jag använde det jag hade hemma d v s Västerbottenost och solroskärnor istället för parmesan och pinjenötter. Det blev jättegott!

Sara

2021-09-25

Går det att frysa peston?

Redaktionen ICAse

2021-09-27

Hej Sara! Ja, det går bra att frysa peston. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Åsa

2021-09-03

Jag använde cashewnötter i stället för pinjenötter. Fungerade bra. Har gjort en stor sats som nu ska frysas in i småburkar.

Näringsvärde per portion

Energi 1684 KJ / 402 kCal
Fett 39 g
Salt 1.7 g
Kolhydrater 3 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden