Pesto på morotsblast

Betyg 4.6 av 5.
53 personer har röstat
7
Pesto på morotsblast

Brukar du slänga blasten från knippmorötter? Tänk om! Tillsammans med olivolja, pinjenötter och citron blir de en härlig pesto som gör sig fint till pasta eller som dipp.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Pesto på morotsblast

Ingredienser

ca 3 dl
blast från 1 knippe morötter (1 knippe blast motsvarar ca 1 liter)
1 1/2 dl riven parmesan
1 dl olivolja
1/2 dl pinjenötter
1 riven vitlöksklyfta
1 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
53 personer har röstat

Kommentarer

Jag är mjölkproteinallergisk och för mig är detta receptet toppen.Har vegansk parmesan. Lätt att göra.Jag tog Solroskärnor funkade bra. Toppen att det går att frysa. Detta kommer jag att göra fler gånger. Gör som Kajsa Varg🤗

Anita

2023-10-13

Jag använde det jag hade hemma d v s Västerbottenost och solroskärnor istället för parmesan och pinjenötter. Det blev jättegott!

Inger

2022-08-03

Går det att frysa peston?

Sara

2021-09-25

Hej Sara! Ja, det går bra att frysa peston. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Redaktionen

2021-09-27

Näringsvärde per dl

Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi1684 KJ / 402 kCal
Fett39 g
Salt1.7 g
Kolhydrater3 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Gräslökspesto
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pestorisoni
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pesto på nässlor
Betyg 4.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Skinkrullar med sparris i pesto
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pesto alla genovese
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chilipesto
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga