Pesto på morotsblast
Brukar du slänga blasten från knippmorötter? Tänk om! Tillsammans med olivolja, pinjenötter och citron blir de en härlig pesto som gör sig fint till pasta eller som dipp.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018
Ingredienser
ca 3 dl
blast från 1 knippe morötter (1 knippe blast motsvarar ca 1 liter)
1 1/2 dl riven parmesan
1 dl olivolja
1/2 dl pinjenötter
1 riven vitlöksklyfta
1 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi1684 KJ / 402 kCal
Fett39 g
Salt1.7 g
Kolhydrater3 g
Protein10 g
Kommentarer
Jag är mjölkproteinallergisk och för mig är detta receptet toppen.Har vegansk parmesan. Lätt att göra.Jag tog Solroskärnor funkade bra. Toppen att det går att frysa. Detta kommer jag att göra fler gånger. Gör som Kajsa Varg🤗
Anita
2023-10-13Jag använde det jag hade hemma d v s Västerbottenost och solroskärnor istället för parmesan och pinjenötter. Det blev jättegott!
Inger
2022-08-03Går det att frysa peston?
Sara
2021-09-25Hej Sara! Ja, det går bra att frysa peston. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-09-27