Pesto på morotsblast

16
2
Pesto på morotsblast

Brukar du slänga blasten från knippmorötter? Tänk om! Tillsammans med olivolja, pinjenötter och citron blir de en härlig pesto som gör sig fint till pasta eller som dipp.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Pesto på morotsblast

Ingredienser

ca 3 dl
blast från 1
knippe morötter (1 knippe blast motsvarar ca 1 liter)
1 1/2 dl
riven parmesanost
1 dl
olivolja
1/2 dl
pinjenötter
1
riven vitlöksklyfta
1 msk
färskpressad citronjuice
1/2 tsk
salt
1 krm
svartpeppar

För alla

Fri från gluten och laktos men innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Mats

2020-07-23

Det är svårt att veta hur mycket blast det ska vara när man har hemma-morötter. Jag testade med 2.5-3 dl och det blev helt okej

Agneta

2020-04-09

Hur länge håller sig den pesto som blir över om man förvarar den i kylskåpet?

Redaktionen ICAse

2020-04-14

Hej Agneta! Peston håller i upp till ca 1 vecka i kylen i en väl rengjord burk. Häll gärna över lite olivolja på toppen så att det täcker peston. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 1684 KJ / 402 kCal
Fett 39 g
Salt 1.7 g
Kolhydrater 3 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept