Lyxig, alkoholfri drink - så gör du!
Med dessa tips blir du en mästare på drinkar där smakerna står i fokus.
Här listar vi de vanligaste färska örterna, hur de smakar och hur du använder dem i matlagningen.
Vi på ICA vill gynna svensk matproduktion och vi kompletterar nu våra svenskodlade ekologiska örter i kruka med motsvarande kryddor i påse.
Detta ger en minskad användning av plast och kartong och även effektivare transporter.
De är smidiga att ha hemma i kylen och varje påse motsvarar mängden krydda i en kruka så det är lätt att använda även dessa i ditt favoritrecept!
Basilika är den krukört som oftast hamnar i svenskarnas varukorg, tätt följd av dill, persilja, koriander och timjan. Här beskriver vi 10 goda örter för dig som vill vidga vyerna.
En aromatisk klassiker i italienska pasta- och pizzarätter. Fungerar även som torkad.
Doftar friskt av citron. Fin till desserter, snygga hjärtformade blad till dekoration.
Aromatisk och intensiv smak. Bladen används oftast hela och ska tillagas. Matchar feta smaker och salviasmör är sagolikt gott.
Milt kryddig med aniston som ger asiatiska rätter rätt stuns.
Har en kraftig, blommig och lite skarp smak och är bäst om den får koka med från start. Klassiker till lamm och fläsk.
Italienska kökets karaktärskrydda no 1. Oslagbar till alla sorters rätter med tomat. Tål inte kyla.
Välkänd medelhavskrydda som kan användas till de flesta rätter. Kan få koka med men tunna kvistar är även fina som garnering.
Dominant smak med kryddig aniston. Huvudkryddan i bearnaisesås och kryddstark kompis i fisk- och kycklingrätter.
Populär i asiatiska rätter men även i salsa och guacamole. Söt, lite parfymerad smak som en del älskar och andra hatar.
Frisk mintsmakande som passar i dippsåser, svalkande drinkar och efterrätter.
Var kommer klorofyllgröna, färska örter till sin rätt bättre än i en pesto?
Visst är det gott med hemmagjord pesto? Dessutom är det superlätt att göra egen pesto och det passar till det mesta – som pasta pesto, pizza eller sallad. Här har vi gjort peston på klassiskt vis med basilika, pinjenötter, parmesan och vitlök.
Pesto med basilikaPesto är den perfekta röran som går att variera på en mängd olika vis. Just detta recept är en persiljepesto med solrosfrön och prästost, helt utan pinjenötter. Servera den hemmagjorda peston till pasta, tomatsallad eller en bit fisk.
PersiljepestoPesto kan göras på oändligt många sätt! Prova vår pistagepesto med frisk smak av mynta. De enda ingredienserna du behöver är pistagenötter, myntablad, olivolja, vitlök och salt. Sen är det bara att mixa och servera.
Pistage- och myntapestoDillpesto är en svensk variant av den klassiska italienska peston. Istället för basilika, parmesan och pinjenötter använder du dill, Västerbottensost och solroskärnor. Mycket gott att blanda med färskpotatis till sommarens godaste potatissallad.
Dillpesto med VästerbottensostTa tillvara hela örten och minska ditt matsvinn! Hos många örter är även stjälkarna otroligt smakrika och gör sig perfekt i en pesto. Använd mjuka örtsjälkar som basilika, persilja, dill, mynta eller koriander.
Pesto på örtstjälkarMed dessa tips blir du en mästare på drinkar där smakerna står i fokus.
Det är superenkelt att odla egna örter. Här visar vi hur du gör.
Gräslök finns året runt i butiken, både färsk och fryst. Men kan man plocka vild gräslök? Och hur använder man gräslök? Här får du svar!
Letar du efter recept på olika sorters pesto? Hemmagjord pesto går att variera i oändlighet, inspireras av det du har hemma eller de råvaror som är i säsong just nu.
Färska örter lyfter både maten och hälsan! Vi hjälper dig komma igång med odlingen hemma.
Det finns nog lika många recept på dessa kryddblandningar som det finns människor som blandar dem. Vi vågar oss ändå, i all ödmjukhet, på ett försök.