Grönkålspesto med valnötter och halloumi
Prova en annan typ av pesto! Mixa bara grönkål med valnötter och halloumi tillsammans med olja och citron, och du har en god grön röra. Peston passar perfekt till pasta, som topping på snittar eller röra till buffén.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018
Ingredienser
ca 3 dl
100 g grönkål
50 g valnötter
2 dl olivolja
1 dl riven halloumi
1 msk färskpressad citronjuice
1 - 2 pressade vitlöksklyftor
1/2 dl vatten
1/2 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi3035 KJ / 725 kCal
Fett75 g
Salt2 g
Kolhydrater5 g
Protein9 g
Kommentar
Kan man använda spenat istället
Linda
2020-08-19Hej Linda! Ja färsk spenat går bra att använda. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-08-19