Grönkålspesto med valnötter och halloumi

2
1
Grönkålspesto med valnötter och halloumi

Prova en annan typ av pesto! Mixa bara grönkål med valnötter och halloumi tillsammans med olja och citron, och du har en god grön röra. Peston passar perfekt till pasta, som topping på snittar eller röra till buffén.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Grönkålspesto med valnötter och halloumi

Ingredienser

ca 3 dl
100 g
grönkål
50 g
valnötter
2 dl
olivolja
1 dl
riven halloumi
1 msk
färskpressad citronjuice
1 - 2
pressade vitlöksklyftor
0.5 dl
vatten
0.5 tsk
salt

För alla

Innehåller mjölkprotein. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Under 15 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Linda

8/19/2020

Kan man använda spenat istället

Redaktionen ICAse

8/19/2020

Hej Linda! Ja färsk spenat går bra att använda. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 3035 KJ / 725 kCal
Fett 75 g
Salt 2 g
Kolhydrater 5 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept