Röd pesto

Skippa den köpta peston och mixa ihop en själv! Allt du behöver är soltorkade tomater, de nötter eller frön du har hemma, parmesan, vitlök, olivolja och en matbererade.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Ingredienser
ca 2 dl
1/2 dl nötter eller frön (t ex mandlar, valnötter, pinjenötter, solroskärnor eller pumpakärnor)
100 g soltorkade tomater
1/2 dl riven parmesan
1 riven vitlöksklyfta
3/4 dl olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
För alla
Fri från gluten och laktos men innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2229 KJ / 532 kCal
Fett50 g
Salt2.51 g
Kolhydrater8 g
Protein10 g
Kommentarer
Hej. Vilka nötter ger den godaste smaken till peston? Mvh Ann
Ann
2023-05-16Hej Ann! Smaken är ju olika som bekant så det är svart att säga vad som är godast, du får helt enkelt testa dig fram. 😊 Traditionellt gör man pesto på pinjenötter om det nu hjälper dig något. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-05-16Hur länge håller den i kylen?
Marianne
2023-05-03Hej Marianne och Tove! Den håller i ca 1 vecka i kylen. Se till att använda en väl rengjord burk och rena redskap när du gör och tar av peston. Bästa sättet att kolla om peston fortfarande är bra är att titta, lukta och smaka. Det går också bra att frysa in peston. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-05-04Hur länge håller den i kylen?
Tove
2022-02-20