Röd pesto
Skippa den köpta peston och mixa ihop en själv! Allt du behöver är soltorkade tomater, de nötter eller frön du har hemma, parmesan, vitlök, olivolja och en matbererade.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018
Ingredienser
ca 2 dl
1/2 dl nötter eller frön (t ex mandlar, valnötter, pinjenötter, solroskärnor eller pumpakärnor)
100 g soltorkade tomater
1/2 dl riven parmesan
1 riven vitlöksklyfta
3/4 dl olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi2229 KJ / 532 kCal
Fett50 g
Salt2.51 g
Kolhydrater8 g
Protein10 g
Kommentarer
Väldigt gott, tog oljan från torkade tomaterna.
Susanne
2024-04-23Vi använder rostade solroskärnor till mycket...så även till denna rätt. Akta bara att rosta dem för "hårt" då det kan bli lite "järnsmak". O&R
Ola
2024-01-13Hej. Vilka nötter ger den godaste smaken till peston? Mvh Ann
Ann
2023-05-16Hej Ann! Smaken är ju olika som bekant så det är svart att säga vad som är godast, du får helt enkelt testa dig fram. 😊 Traditionellt gör man pesto på pinjenötter om det nu hjälper dig något. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-05-16