UNDER 15 MIN | Enkel

Pistagepesto

Sugen på en ny typ av pesto? Prova pistagespesto, som du enkelt gör med pistagenötter, basilika, persilja, vitlök, citron och parmesan. Servera den smakrika pistagepeston tillsammans med din favoritpasta, eller varför inte på pizza eller till bröd?

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 3 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa eller mortla alla ingredienser till en pesto.

För alla

Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Tips

Håller ca 1 vecka i kylskåp.

Ingredienser

Portioner: ca 3 dl
  • 2 krukor basilika
  • 1 kruka persilja
  • 3/4 dl olivolja
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1/2 msk finrivet citronskal
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1/2 dl rostade pistagenötter
  • 1/2 skalad vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk salt