Pistagepesto

Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
0
Pistagepesto

Sugen på en ny typ av pesto? Prova pistagespesto, som du enkelt gör med pistagenötter, basilika, persilja, vitlök, citron och parmesan. Servera den smakrika pistagepeston tillsammans med din favoritpasta, eller varför inte på pizza eller till bröd?

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020

Pistagepesto

Ingredienser

ca 3 dl
2   krukor basilika
1   kruka persilja
3/4 dl  olivolja
1/2 dl  rapsolja
1/2 msk  finrivet citronskal
1 msk  färskpressad citronjuice
1 dl  riven parmesan
1/2 dl  rostade pistagenötter
1/2   skalad vitlöksklyfta
1/2 tsk  salt

För alla

Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Tips

Håller ca 1 vecka i kylskåp.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Trofie med pistagepesto och burrata
Betyg 4.9 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ärtpesto
Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pistage- och myntapesto
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chorizo med fikon, svartrötter och pistagenötter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bönpasta med rödbetspesto och hasselnötter
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt lax med ugnsrostade rotfrukter och grönkålspesto
Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat
Under 60 min att tillaga